HP: s McKinney avfärdar Microsofts Surface tech

0
43

HP: s chief technology officer Phil McKinney samtalen upp HP: s egna TouchSmart PC-teknik, men öser förakt på Microsofts touch tabell enhet.

Microsoft har tagit fel att dess Yta bord på marknaden, åtminstone enligt den frispråkiga Phil McKinney, chief technology officer för HP.

McKinney talade med journalister i Los Angeles, Kalifornien.

“Jag ska försöka att inte låta alltför nedlåtande,” sade McKinney, svara på en fråga från DET PRO som gäller hans uppfattning om Yta, som nyligen lanserades officiellt i STORBRITANNIEN.

“HP släppt en tryckkänslig tabell 2004 kallas Misto, men vi beslutade att inte föra den till marknaden. Problemet vi ställdes inför var hur vill du sälja den? Vi hade denna motsättning i att folk köper möbler förväntar sig att det ska räcka i 20 år, men tekniken inte hålla så länge.”

Microsoft, men siktar på dess Yta bord på kommersiella kunder snarare än konsumenterna. McKinney sa att det gjorde lite skillnad. “Vi fann att det var samma problem för företag – de ville inte köpa något som skulle sluta upp med att bara vara en bit av glas.”

Men, McKinney inte peka på det faktum att Microsoft Surface har en stor fördel över Misto i att det är fullt multi-touch, som från PRO: s egen praktisk erfarenhet gör det övertygande utsikter.

Han gjorde humör hans tankar lite om, att medge att Ytan är “en bra bit tech”.

HP närvarande säljer sitt utbud av TouchSmart PC-talet och har nu släppt en andra version som riktar sig till företagsanvändare.

“Touch är inte det magiska svaret.” McKinney lagt till, och sade att det var bäst för korta, brast interaktioner.” Han medgav också att problemet med avsaknaden av feedback när vidröra en skärm jämfört med en knappsats, att jämföra långvarig användning av en touch-skärm så vill, “knacka på granit”.

Så han sa att de flesta Touchsmarts i hemmet skulle placeras någonstans hela familjen kan interagera med det och som används för uppgifter som snabbt kan kontrollera vädret eller sportresultat. Men han säger att HP fann att några artister som var med Touchsmart som ett staffli och arbetar med dem för många timmar en dag.

McKinney också kikade in i sin kristallkula för att göra vissa produktioner för hur vi interagerar med datorer i framtiden. “Vi gör ett mycket eller forskning kring gester. Men, gester är fortfarande en svår sak för en dator att förstå.”

För att lösa detta McKinney säger att HP letade efter ett sätt att kombinera språk med gester för att förbättra noggrannheten slutligen att förutsäga att, “vi är fyra till fem år borta från kognitiv enheter”.