Google nedskärningar 200 försäljning jobb

0
54

Google skyller snabb tillväxt, inte en lågkonjunktur, nedskärningar inom försäljning och marknadsföring.

Google kan vara den största kraft på webben, men det är inte immuna mot den lågkonjunktur som den annonserade arbetstillfällen inom försäljning och marknadsföring.

Som sagt, 200 jobb att skära i försäljning och marknadsföring – i tillägg till 100 avskuret från att rekrytera förra året – är fortfarande betydligt färre än de nedskärningar som många tech-företag har sedan hade ekonomin kraschat.

Omid Kordestani, senior vice president för global försäljning och affärsutveckling, sade i ett blogginlägg att de nedskärningar som hade mer att göra med dubbelarbete inom olika delar av företaget efter missbedömningen av hur snabbt det var att växa, snarare än att lågkonjunkturen. “Google har vuxit mycket snabbt i en mycket kort tid. När företag växer så snabbt att det nästan är omöjligt att få allt rätt—och det kan vi verkligen inte.”

“I vissa områden har vi skapat överlappande organisationer, som inte bara dubbla ansträngningar, men också att komplicera beslutsprocessen,” sade han. “Dessutom har vi över investerat i vissa områden i beredningen för tillväxt trender vi upplevde på den tiden.”

Han tillade: “att Göra förändringar av detta slag är aldrig lätt — och vi inser att lågkonjunkturen gör att tidpunkten ännu svårare för de Personer som berörs.”

Google säger att det skulle försöka att hitta en annan roll för de drabbade anställda på företaget, och skulle erbjuda avgångsvederlag och omställningsstöd.

Klicka här för att läsa mer om nedskärningar drabbar IT-branschen.