Google lägger semantisk sök

0
63

Google har lagt till semantisk sök på sitt system, i ett försök att återvända mer relevanta resultat.

Plågas av ett ökande antal människor som har sett hur att vinna fördel i sin sökalgoritm ögon har Google beslutat för att lägga till semantisk sökning till mixen.

Semantisk sök faktorer i sammanhanget viktiga fraser och kopplar ihop dem till relaterade idéer för att återgå mer relevanta resultat. I Googles fall, den semantiska algoritmer för att generera mer användbar “relaterade sökningar” förslag på längst ner på resultatsidan.

I ett blogginlägg meddelar förändring, Google konstaterade att om du sökte efter “principer för fysik,” den nya algoritmer för att förstå att relaterade termer som “rörelsemängdsmoment,” “den speciella relativitetsteorin”, “big bang” och “quantum mechanics” kan hjälpa dig att hitta vad du behöver.

“Vi har nu möjlighet att inrikta dig på fler frågor, fler språk, och göra vårt förslag som är mer relevant för vad du egentligen behöver veta,” meddelade Google i sin blogg. “Dessutom kan vi nu erbjuda förbättringar för längre frågor – något som oftast är en utmanande uppgift.”

Den nya algoritmer som nu arbetar i 37 olika språk.

Förutom att den semantiska förändringar, Google erbjuder nu längre textsnuttar för att visa större sammanhang när mer än tre sökord skrivs in på en gång.

Exemplet blogginlägg gav som avses söker information om Jordens rotation runt solen, och särskilt dess lutning och avstånd från solen. Att skriva allt detta i en sök – “jordens rotationsaxel lutning och avstånd från solen” – tidigare skulle ha återgått ett virrvarr av resultat med lite kontextuell information.

Nu, dock, Googles resultat kommer att visa tillräckligt med text från den refererade dokument för att låta en person som söker vet hur och var alla termer som används utan att behöva klicka igenom till varje sida.

Semantisk sök ses av många experter som den mest lovande nästa våg på internet sökfunktioner. Fram till den ekonomiska nedgången började, investerare hälla finansiering i semantisk-fokuserad start-ups i hopp om att ta på Google leviathan.

Microsoft fick på den semantiska åtgärder för förra året då man köpte söka starta-upp Powerset, medan Mathematica uppfinnare Stephen Wolfram nyligen meddelade WolframAlpha att fortsätta utveckla algoritmer sökning.

Experter säger Googles senaste förändringar är baserade på teknik för sökning från Orion, ett start-up företaget köpt i slutet av 2006.