Eleverna undervisas om Twitter i skolan?

0
48

En läckt läroplanen betänkande har föreslagits skola barnen förväntas lära sig om web-verktyg och även stavningskontroll – förutsatt att de inte behärskar dem redan.

Barn kan vara som krävs för att lära sig om Twitter, Wikipedia och andra webbaserade verktyg i skolan, enligt nya förslaget till läroplan planer som vunnit beröm från regeringens teknisk utbildning kropp.

Enligt de planer, som sågs av tidningen Guardian, webb och nya medier färdigheter kan läras ut vid sidan av handstil och läs-och skrivkunnighet. Utarbetats av tidigare Ofsted chef Sir Jim Rose, den fullständiga rapport som släpps nästa månad.

Bland annat läroplanen förändringar, skola barnen skulle kunna förväntas förstå bloggar, podcasts, Wikipedia och Twitter, så väl som att kunna skriva och använda en stavningskontroll – kompetens många studenter som utan tvekan vet bättre än många av sina lärare.

Stephen Crowne, chef för teknisk-i-skolor kroppen Becta, sade att tekniken kan mycket väl bli en vardaglig del av elevernas liv, men ta det i klassrummen kommer att hjälpa dem att använda det på ett intelligent sätt och få lärdomar för livet.

“En effektiv användning av teknik som inte bara kompletterar, men förstärker traditionella grundläggande färdigheter som att läsa och skriva, och ökar intresset för vad barn lär sig,” sade han i ett uttalande.

“Detta är inget substitut för bra undervisning, men är ett viktigt verktyg för att utveckla kunskap och förståelse och förbereda barnen för världen.”