Dell lanserar nya servrar, arbetsstationer

0
44

Dell har lanserat en portfölj av nya produkter och tjänster, med fokus på effektivitet och enkelhet.

Dell lanserade sin nya “effektiva enterprise computing portfölj” med stjärnan attraktion är dess 11G PowerEdge-servrar, som innehåller Intels kommande Nehalem-baserade Xeon 5500 marker.

Liksom server, Dell lanserade nya tjänster, arbetsstationer och fem nya lagringssystem, alla inriktade på att minska tiden och kostnaden.

Rick Becker, vice vd för software lösningar för Dell, säger: “Vi är fokuserade som en laserstråle på att ta ut kostnaden över hela livscykeln. Hur? Genom att fokusera på de utmaningar våra kunder har i dag.”

Dell hävdade att 11G server har en kraftigt ökad produktivitet och enkelhet för användaren och samtidigt minska makten för att spara på energikostnaderna.

Dessa två-uttaget tower, rack och blad format, som kör Intels Xeon 5500-chips, som också har ett inbyggt system för hantering kallas Lifecycle Controller. Systemet tar bort behovet av drivrutinen för Cd-skivor, som allt är installerat i-server på fabriken, så att enda klick uppdateringar för drivrutiner och nedladdning.

En annan tjänst att erbjuda var Bilden Direkt som gör det möjligt för kunden att gå in på nätet och konfigurera servern för att deras egna specifikationer, vilket innebär att vid ankomsten kan det vara upp till 90 procent konfigurerad.

Den sista tjänsten meddelade var Dell Management Console, som utvecklas i samarbete med Symantec Altiris division.

Raj Kushwaha, vice vd för Global Services på Dell, beskrev det som “en enda glasruta hantera alla Dell-Produkter”, och tillade att det är “heterogenus” med förmågan att arbeta med andra tillverkares system, såsom IBM och HP.

Den viktigaste lagring tillkännagivandet var frisläppandet av PS6000 serie som nu har stöd för SSD, snabbare processorer och dubbla minnet men lägre energiförbrukning. Också, släpptes EMC NX4 network attached storage.

Det var fokus på design detalj med dessa bitar, till exempel att minska fans från sex till fem och samtidigt öka luftflödet, samt små detaljer såsom service tag-etiketter och metall hårddisk transportörer.

James Quarles, vice vd för marknadsföring för Dell-Lagring, sade: “Under de senaste tre månaderna har jag besökt många konferenser och evenemang talar till kunder från både stora och små företag, att ta reda på deras behov. Vår uppmärksamhet på detaljer, våra sänka elförbrukningen och våra ökad enkelhet kom ut av dessa möten.”

“Jag kan vara optimist, men jag tror att det har varit uppdämd efterfrågan för dessa produkter, och folk är redo för dem.”

De produkter som kommer vara tillgängliga för fartyg från och med nästa vecka.