Webb-försäljning växa som high street minskar

0
47

IRMG och BRC både release Julen online shopping statistik.

Interactive Media in Retail Group har visat sin årliga siffror för online-STORBRITANNIEN julhandeln. Den IRMG rapport, som genomförs årligen med analytiker Capgemini, visar att konsumenter tillbringade några £4.67 miljarder online just i December månad.

Men trots detta ökade försäljningen i November för första gången sedan 2002. Den IRMG fann att i December sjönk med 1,5 procent jämfört med November, som haft årets högsta försäljningen helgen. Andra siffror som inkluderar att en tredjedel av shoppare gjorde mer än hälften av sina inköp på nätet, med ca 60 procent spendera mer online här Julen än under föregående år. Kläder, skor och tillbehör visade den högsta tillväxten, klockar upp cirka 30 procent från året ökningar varje månad under 2008 i IMRG försäljning index.

Mycket av tillväxten ned till credit crunch med Capgemini, som sade att online tillbringa kan fortsätta att växa medan high street lider.

Mike Petevinos, konsultchef för Detaljhandeln för Capgemini i STORBRITANNIEN, sa, “Vår forskning ger ytterligare belägg för att konsumenter vänder sig till internet som det mest effektiva sättet att spara pengar på nedgången. Det är också tydligt att återförsäljare utnyttjar potentialen av internet för att nå shoppare med riktade rabatter och erbjudanden. Dessa faktorer har lett till den starka tillväxt som vi ser för e-handel som en helhet.”

Siffror från British Retail Consortium(BRC) visar också vinster för webben. Sharon Hardiman, chef för icke-butik detaljhandel för BRC sade att ökningarna var ofta på bekostnad av high street eller traditionella återförsäljare. Men hon föreslog att dessa bara var säsongens av kapital.

Hardiman sade, “Den skarpa kontrasten mellan December är stark, icke-butik försäljningstillväxt och föregående månad visar att kunderna i allt större utsträckning trygg med att lämna internet-shopping fram till Jul”, och tillade att även e-handeln ökade försäljningen med 30 procent, så att den totala detaljhandeln sjönk med ungefär 3 procent.

James Roper, vd och grundare av IMRG, sade att en ökad flexibilitet i hur företag betjänar kunder hjälper till att stärka industrin. “Det blir allt tydligare att den ekonomiska nedgången accelererar den takt som internet påverkar detaljhandeln”, sade han. “Den traditionella detaljhandeln modell där aktier innehas i ett utlopp för insamling av konsumenten ge vika för en hybrid-modellen som betonar butikens roll som en displayen och fritid destination, och båda dessa aspekter minskar i en lågkonjunktur. Varumärken som är kvickare i en cross-channel-miljö ger sina kunder en mer effektiv, lätt att använda tjänsten och belönas med ökad konvertering priser och större genomsnittliga kundkorgar.”