Vodafone prövningar tech erbjuder mobilt bredband 16 mbit / s

0
50

Vodafone har testas en version av HSPA mobilt bredband, säger den kan bli upp till 16 mbit / s nedladdningshastighet.

Glöm fasta bredband, Vodafone hävdar att framgångsrikt ha utvecklat mobila bredband tech som kan nå en hastighet på 16 mbit / s – betydligt snabbare än vad många konsumenter får på sin hem-anslutningar.

Vodafone sa snabb nedladdning priser var en hit i prövningar av HSPA+ 64QAM tech i Spanien, och lägger till att det är ute efter att testa data anslutningar till 21Mbps för HSPA+ MIMO senare i år. Mobiloperatören hävdade sådana tech skulle tillåta video nedladdningar av 13Mbps i topp förhållanden, med 4Mbps som finns i städer.

En färsk Ofcom rapport som visade mest STORBRITANNIEN bredband-användare är i genomsnitt 3.56 Mbit / s, men nya fibernät kan erbjuda hastigheter på 50Mbps.

HSPA+ följer på 3G/HSPA-teknik. Hastigheten kan ökas med hjälp av 64QAM – en förbättrad modulationsteknik – eller genom att öka antalet antenner för basstationer och enheter, så kallade multiple input multiple output (MIMO). Med hjälp av dessa innovationer kommer att kräva att användare har nya HSPA+ enheter, dock.

“Framgångsrikt visar en live-HSPA+ med hög hastighet har varit en viktig milstolpe i arbetet med att bygga förtroende i denna nya teknologi”, säger Andy MacLeod, globala nätverk chef för Vodafone, i ett uttalande.