Veckan som gått: Omvälvning för Apple, Yahoo överst

0
55

Ledarskap i förändring, dataintrång och framtiden för STORBRITANNIEN kommunikation var de stora berättelserna denna vecka.

Det fanns två stora IT-nyheter denna vecka, som båda skickade några chockvågor genom IT-branschen.

Den första var Steve Jobs med en sex månaders “ledighet” som Apple ‘ s chief executive, efter lärande att hans hälsa problem var allvarligare än vad man först trodde.

Dessa är stora stövlar att fylla, och analytiker har förutspått svårigheter för Apple utan Jobs vid rodret, på grund av sin roll som en kritisk domare av bolagets verksamhet.

Den andra var att Yahoo ‘ s utnämning av en ny verkställande direktör att leda företaget, Carol Bartz. Efter svårigheter i den förra året med på/av Microsofts uppköp saga, Yahoo desperat behov av någon att stabilisera fartyget samt att leda det i en ny riktning.

Med Bartz, verksamheten ser ut som den kan ha fått sin kvinna. I 14 år på webbdesign, hon tros ha förvandlat en miljon dollar-business till en miljard dollar.

I home nyheter, Gary McKinnon var fortfarande i rubriker. Efter att få lite framgång genom olika förfaranden, det ser ut som hans sista chans på OSS att undvika en rättegång kan vara en rättslig förhandling med high court, och en skrivelse till riksåklagaren.

McKinnon är desperat för att inte åka till Amerika och möta sina rättsliga system, och vid sin presskonferens den här veckan, en expert sa att McKinnon Aspergers Syndrom innebar själv erkände hacker bör inte möta ett fängelse.

Det har tänt en viss debatt inom IT-PRO office om fördelarna av hans fall och om huruvida han ska möta Amerikanska eller Brittiska straff, eftersom det är ett fall göras för båda sidor.

Slutligen, frågor har ställts om regeringens roll i att se till att STORBRITANNIEN har rätt infrastruktur för nästa generations kommunikationsnät.

Även BRITTISKA företag kanske inte nödvändigtvis behöver hög hastighet anslutningar som gillar Virgin Media och BT har varit att synliggöra, det är vissa som en pålitlig och konvergerade nät skulle ha fördelar för alla.

Frågan är om hur mycket Gordon Brown och regeringen är villiga att spendera på denna typ av investeringar, men med det nuvarande ekonomiska stridigheter, det verkar som de har bestämt sig för att detta skulle kunna vara något som kan hjälpa till att gräva oss ut ur den ekonomiska hål som vi är i nu.