Sony a9 eerste indruk: Deze onvolmaakte wereld niet verdient, een camera dit goed

0
52

We're not worthy: the mighty Sony a9 full-frame mirrorless camera is here to eat your DSLR's ...

We zijn niet waardig: de machtige Sony a9 full-frame spiegelloze camera is hier te eten uw DSLR ‘ s lunch

(Credit: Loz Blain/Nieuwe Atlas)

Sony ‘ s nieuwe vlaggenschip, de powerhouse a9, is aangekomen op zijn Nieuwe Atlas HQ als de meest langverwachte stuk van camera-apparatuur die we ooit hebben gelegd in onze handen. Het kan de meest geavanceerde camera die je op dit moment kunt kopen; een full-frame spiegelloze monster ontworpen om te bewijzen dat de dagen van de DSLR zijn genummerd.

Met een volledige recensie in de werken, hier zijn een paar dingen die geblazen ons in onze eerste paar dagen.

De burst-snelheid is belachelijk

Hoe snel is de burst-snelheid op de a9? Een kijkje nemen. Dit is het opnemen van full-size van 24,2 megapixel RAW-beelden op een regelmatige SanDisk 16 GB class 10-kaart.

… en het wordt alleen gestopt omdat ik haalde mijn vinger uit de knop. Het is gewaardeerd te grijpen over 241 frames, te geven of te nemen, voordat u pauzeren voor een beetje. Drop naar JPG en je bent op zoek naar 362 frames voor het maxes. Twintig beelden per seconde is slechts een haar onder het fotograferen van 24 fps film-beelden in full size RAW beelden. Het is obsceen.

Krediet hier moet gaan om de nieuwe BIONZ-X-beeldprocessor en Gestapeld CMOS-sensor, alsook een enorme interne buffer geheugen. Ik zou het eerlijk gezegd niet kunnen denken aan een situatie waar ik in de buurt komen hoeft dit bedrag van snelle-het-vuren foto ‘ s.

Wat meer is, want de a9 is spiegelloze, er is geen black-out wanneer de sluiter werkt. U kunt volgen op uw onderwerp in de elektronische zoeker (EVF) en de autofocus als de a9 de branden te blussen RAWs als een poker machine het raken van de jackpot. Dit ding is een monster.

Het is freakin’ kleine

Met een gewicht van slechts 673 g (1.5 lb) met een batterij en de kaart in het toestel, de a9 is fysiek klein, met name gezien het feit dat het verpakken van deze immense vuurkracht en één van de beste full-frame sensoren op de markt. Hier is naast een Canon 5D Mk.III, een camera die het vast beter presteert dan op vrijwel elk gegeven dat u de zorg om op te noemen.

Dat compacte draagbaarheid niet lijkt te komen in de kosten van robuustheid. Dit ding komt over als een zeer solide en goed gebouwd.

De autofocus is even absurd

Ik herinner me de roerige dagen bij 61 autofocus punten was een big deal. Heck, ik over het algemeen laat mijn camera ‘ s gericht op een enkel punt. De Sony a9 geeft u 693 punten van de snelle fase detectie autofocus, plus 25 punten van contrast detecteren.

Dat betekent dat je hebt fase detectie autofocus punten die ongeveer 93 procent van uw gehele frame. Belachelijk. Dat betekent niet dat ze altijd pak de juiste dingen – in feite, we moeten wat tijd te besteden aan het uitwerken van hoe je het meeste uit, maar er is een enorme lijst van opties in de menu voor ons om te spelen met, en het zeker lijkt te grijpen focus snel.

De sensor is een absoluut beest

Sony ‘s sensoren zijn de gouden standaard voor enige tijd nu, het voeden van de beste van de Nikon camera’ s en absoluut zetten van Canon ‘ s inspanningen om de schaamte, vooral bij weinig licht en het dynamische bereik te testen.

De gestapelde CMOS-sensor van de a9 biedt low-light prestaties konden we alleen maar dromen van zo Canon shooters. Voor een (totaal oneerlijke) vergelijking, hier is een Pixel XL telefoon camera shot van een zwarte stoel in de schaduw onder een bureau, gewoon om te laten zien je de vorm van licht-niveau werken we met:

En hier is wat de a9 ziet:

Laten we gewas in, zodat u kunt zien wat voor soort van detail ‘ s te trekken, met de hand vastgehouden, van die sombere duisternis:

Je ziet elke lus van de stof. Mind-blowing. En dat shot is vrij veel lawaai-gratis bij ISO 6400, een verschrikkelijk lange weg vanaf de a9 de uitgebreide ISO-limiet van 204,800. Eerlijk gezegd, het is ook veel beter dan u of ik het kan.

Een deel van de credit het hier te gaan om de ingebouwde vijf-assige beeldstabilisatie, die Sony claimt geeft u het equivalent scherpte van een hand-held shot genomen met een vijf-stop snellere sluitertijd. En een deel heeft te gaan om de prachtige 70-200 f/2.8 GM OSS-lens van Sony gestuurd met de camera, die voegt zijn eigen stabilisatie en levert prachtige beelden.

Eerste indrukken

Alle up, dit voelt als de eerste spiegelloze camera we hebben gespeeld met echt, uitvoerig eet de lunch van de beste Dslr ‘ s. Deze camera voelt alsof het zou kunnen worden van de ene naar de pester de meer gevestigde fabrikanten uit het blok als ze niet trekken hun sokken in een haast.

Met prestaties zoals dit, het lijkt me duidelijk dat het enige voordeel van de DSLR heeft nog steeds is het mooie “clunk” van de spiegel beweegt. Snelle actie, landschap, bruiloften, 4K-video, ik neem de compacte a9 over bijna alles op de plank … als het niet de kosten van een bom.

U bent op zoek naar een AU$6,999 de moeite waard van de beste camera die ooit is gebouwd, daar – en dat is voor het lichaam. Het toevoegen van een andere AU$4,199 voor de lens. Dat is in Australië – AMERIKAANSE kopers zijn op zoek naar US$4,499.99 voor het lichaam en US$2,599.99 voor de lens.

Pro shooters hebben geen probleem met die prijzen gezien de extreme prestaties van deze machine biedt, maar het gaat om sting voor de rest van ons. Stay tuned voor meer gedachten en hopelijk een ton meer voorbeeldfoto ‘ s in de komende week of twee.

Product pagina: Sony a9