Skolan tech en “trojansk häst” för familjer

0
45

Förbättra användningen av tekniken i skolan kommer att gynna familjer också, en minister i regeringen har sagt.

Tekniken i skolan kan vara en “trojansk häst” för att familjer – att smyga med kunskap och tjänster till hem för dem som inte annars skulle få dem, enligt utbildningsministern.

I ett tal vid utbildning och teknisk visa BETT i London i går, Jim Knight sade att många föräldrar ser tekniken som ett sätt att förbättra sina barns liv, men det skulle också kunna hjälpa dem. “Teknik kan vara en Trojansk häst för de föräldrar, få kunskap, lärande och användbara tjänster direkt in i människors hem,” sade han.

“Så när vi talar om utbildning, vi kan inte bara tänka på skolan,” tillade han.

Knight varnade för att sådana möjligheter som behövs för att vara öppen för alla barn – och familj – eller STORBRITANNIEN riskerade att öka klyftan mellan de rika familjer och fattiga. Knight sade regeringens £300 miljoner Hem Access-programmet, som syftar till att säkerställa att alla elever har en dator med tillgång till bredband, kommer sannolikt kick off i slutet av året efter en rättegång nästa månad.

Uppmanar branschen till stöd för programmet, Knight sade att Microsoft hade antagit utmaningen” och anmälde sig till att hjälpa till att finansiera en stiftelse för att stödja hemmet tillgång. “Så jag upprepar det som en utmaning för andra – jag hoppas att andra företagsledare kommer att svara på detta steg och gå med i.”

Knight sade också att digital kommunikation och teknik secotors var värt £52 miljarder per år i STORBRITANNIEN – att göra dessa områden allt viktigare under en lågkonjunktur.

“När vi söker stabilitet och vi ser till framtida tillväxt från nuvarande ekonomiska klimatet, Storbritannien måste fortsätta att vara ledande inom innovation och teknik, genom att vårda dessa branscher och den kompetens och talang som stöder dem,” berättade han för deltagarna i showen.

Ministern hävdade BRITTISKA skolor har gjort framsteg med DET, säger 99 procent har tillgång till bredband, hälften har interaktiva skrivtavlor och dator-till-student-tal har förbättrats för att 1:3 1:19 för tio år sedan.