Review: Een week met de monsterlijke 2017 Dodge Challenger SRT Hellcat

0
75

The hardest part of getting good 0 to 60 runs out of the Challenger Hellcat is ...

Het moeilijkste onderdeel van het verkrijgen van een goede 0 tot 60 loopt uit de Challenger Hellcat is dit te doen zonder het roosteren van de banden van de auto

(Credit: Aaron Turpen/Nieuwe Atlas)

Er zijn drie dingen die u moet weten over de Dodge Challenger SRT Hellcat: het is snel, het is luid, en je gaat te hebben om de begroting voor snelheidsovertredingen tickets. Deze kenmerken betekent dat de Challenger SRT Hellcat is extreem plezier en waar je ook gaat, hoofd zal kijken. Dat waren de lessen die we geleerd hebben na een week in deze echte Amerikaanse muscle car.

De 2017 Dodge Challenger SRT Hellcat is groot, breed, zwaar, laag, gemiddeld en enorm gespierd. Verpakking 707 pk (527 kW) onder de kap, kan de rubber op zijn achterste banden in slechts enkele seconden. Toch blijft het familie-vriendelijk, of op zijn minst een familie-vriendelijke genoeg dat het kan (bijna) een excuus voor het kopen van een.

De Challenger op het geheel is een prachtig stukje nostalgische engineering met een terugkeer kijk dat houdt van een moderne en enigszins sinistere, rand. Elke Challenger-model, met inbegrip van de V6-aangedreven lager geprijsde opties, heeft het de prestaties als de belangrijkste drijvende kracht. Als getuige in onze week met de GT Challenger.

Het is als Dodge geeft de Uitdager van de SRT prestaties van de woning die dingen een beetje gek. Voor de Hellcat model, SRT toegevoegde veel luchtbeweging goodies naar de auto, met inbegrip van het onmiddellijk merkbaar extra luchtinlaten op de motorkap geflankeerd door de openingen aan het terug duwen. Een meer agressieve front air spoiler zit onder de bumper op over de stoeprand hoogte en op ongeveer 20-inch wielen opties (gebruikelijk op de meeste V8-aangedreven Challenger-modellen) worden uitsluitend voor de SRT Hellcat. De Brembo-remmen en een agressief-tuned sport ophanging zijn ook standaard op de Hellcat, samen met quad uitlaat tips om te laten de grote motor uitademen.

En adem uit het doet. Het oorverdovende geluid dat de krachtige 6.2-liter V8 zet uit als de supercharger pompen 707 paarden en 650 pond-voet (881 Nm) koppel is mooi. Die maximale vermogens komen bij 6,200 en van 4.800 tpm respectievelijk. Ze had kunnen worden door middel van een zes-versnellingsbak (standaard) of een acht-traps automatische transmissie.

We reden de laatste en zou, als ze de keuze opnieuw de stok met het. Liefhebbers kunnen schreeuwen, maar de automatische zowel soepeler en sneller dan de handleiding en het kost veel gewicht af te leiden van de aandacht van de bestuurder, het vergroten van de veiligheid. Iets dat is belangrijk als je een street-legal hotrod dat kan sneller dan een vliegtuig bij het opstijgen.

Ontwijken zegt, dat de SRT Hellcat Challenger kan gaan van 0-60 mph (0-92 km/h in 3,6 seconden met automatische (3.9 met de handleiding). In onze echte wereld, aan de openbare weg, amateur tests waren we gemiddeld 4,5 seconden met de auto.

Het moeilijkste onderdeel van het verkrijgen van een goede nul tot zestig loopt uit de Challenger Hellcat is dit te doen zonder het roosteren van de banden van de auto. Het is heel goed mogelijk om te roken een groot gedeelte van de band rubber uit de achterwielen zonder gimmicks (power remmen, rev bevedering).

In tegenstelling tot de meeste sportauto ‘ s en spier-wannabes, net ponsen, het gaspedaal en het vasthouden van het stuur recht niet het snelste 0-60 of een kwart mijl run. In de Challenger Hellcat, produceert luxe banden, golvende lijnen, en een zeer waarschijnlijke off-road ervaring als je de spin uit de hand en in het vuil. Finesse is nodig om te temmen, dit grote beest.

Er zijn twee opties band voor de grote Hellcat. De standaard all-seizoen radialen zijn niet van plan om veel te doen voor de lancering tijden. De upgrade (ongeveer US$700) Pirelli P Zero zomerbanden (zoals wij hadden) verbetert de dingen een stuk. Na een half dozijn lancering pogingen, die soms resulteerde in slecht loopt en de andere keer in sluitspier-rimpelen achterkant zwaaien als tractie brak, begonnen we te zien consistente 0-60 geeft.

Nieuwere stoep beter zal doen dan ruwer, oudere stoep (uiteraard) en het bedrag van de kroon in de weg zal ook een rol spelen. Zo zal de hitte, onder andere dingen. Duidelijk, waardoor slepen loopt in een muscle car is niet een eenvoudige “punch en vliegen” business.

Wat is echt leuk over de 2017 Challenger Hellcat, al is de directe toegang tot ongebreidelde macht op een gegeven moment. Rijden langs de stad wegen, springt de stop-borden of lichten, de “twiet-en brullen” is ontzettend leuk. Te meer is de freeway “fast lane pass, ballen” dat kan gedaan worden bij hogere snelheden. Het krijgen van 60 km / u naar 100 km / u (92 tot en met 161 km/h) kost weinig inspanning voor de Challenger Hellcat. Dus de auto is het beste bestuurd door voorzichtige handen.

Het helpen dat allemaal onder de motorkap goedheid is een terloops goed uitgevoerd interieur. Er is veel gespierd element, natuurlijk, met de zware dashboard, lage-gevoel dak, kleine ramen, en “de achteruitkijkspiegel is gewoon om te zien wie het verliezen van” design wordt voorop. Comfort niveaus in de Uitdager zijn hoog en de Hellcat model wordt geleverd met een 8,4-inch Uconnect infotainmentsysteem scherm als standaard uitrusting.

De SRT Prestaties van Pagina ‘ s van de Uconnect systeem dat de bestuurder stel de parameters in voor de rij-ervaring zelf. Met deze, de Hellcat inclusief twee sleutels.

De rode sleutel is “onbeperkt” en is een soort van de “master key” voor de auto. Het biedt volledige prestaties en goede tijden te worden. De zwarte toets is bedoeld voor gebruik als een valet of “loan products” – toets. Standaard is de zwarte toets druppels pk-uitvoer naar een maximum van 500.

Deze standaard “temmen” versie van de Challenger Hellcat is nog krachtiger dan de volgende-down SRT 392 of R/T Scat Pack modellen in de Challenger line-up, die beide zijn al geweldige prestaties van de machines die in hun eigen recht. Tot slot, er is een speciale “valet” modus die echt beperkt de Hellcat ‘ s-uitgang (300 hp, 4000 rpm).

Sinister uiterlijk, ongewoon ruime interieur, de viscerally bevredigende geluid van de motor te pruttelen bij stationair toerental en het machtige gebrul op gas – elementen die som tot 2017 de Dodge Challenger SRT Hellcat. Dit is een mooie muscle car en er is geen stretch vereist voor het gebruik van die titel als om het te beschrijven. De Challenger Hellcat is alleen voor echt voorbereid en speciale spier-stuurprogramma ‘ s. En de vloek is leuk!

De prijzen voor de Challenger SRT Hellcat begint vanaf US$64,195.

Product Pagina: 2017 Dodge Challenger SRT Hellcat