Mosa Air anmeldelse: Fjærvekt DSLR gimbal gjør stabilisering lett

0
87

Moza Air from Gudsen offers DSLR stabilization for US$599

Mosa Luft fra Gudsen tilbyr DSLR stabilisering for$599 (US)

(Credit: Loz Blain/Nye Atlas)

Forbruker-klasse kameraet gimbals har i utgangspunktet utviklet seg sammen med droner, med billige og rikelig elektriske motorer og stabiliserende teknologi fører til billigere, lettere og mer kraftige enheter hvert år. På det punktet av spydet akkurat nå er det Mosa Luft fra Kinesiske selskapet Gudsen, som gjør jobben for en langt større rigg uten å bryte ryggen eller banken din saldo.

Den Mosa Air er en tre-akse hånd-holdt gimbal som er kraftig nok til å stabilisere 2.5 kg (5.5 lb) av kamera utstyr, som er betydelig mer enn de fleste billige Kinesiske gimbals kan håndtere og nok til å holde opp en solid fullformat SPEILREFLEKSKAMERA komplett med objektivet.

Det er den type jobb som brukes til å kreve stor DJI Ronin, som har kosta OSS$4,500 for tre år siden, og selv nå er det en $1,999 enheten. Den Mosa selger nå for $599, – og der Ronin veide 4,2 kg (9.3 lb), Mosa Luft veier kun 1,1 kg (2.4 lb). Tro meg, det vekt forskjellen er stor og svært viktig når du bærer disse ting rundt hele dagen.

Den Mosa Air har en full lett metall konstruksjon og det føles som en kvalitet. Det følger med en Pelican-stil hard plast koffert, mens tre oppladbart batteri celler skruen inn i håndtaket og kreve separat på en lader. De er ikke fortrolig batteriet former, slik at du kan kjøpe flere celler enkelt og billig.

Å balansere Mosa Luft

Du balansere opp kameraet ved å flytte den rundt på sokkelen, og å flytte balanse poeng på de tre gimbal armer. Det er litt klossete, særlig den første tiden, men ikke på langt nær så irriterende som å sette opp en FlyCam-stil vektet stabilisator i min erfaring.

Hvis du ønsker å gi deg selv litt mer stabilitet for å holde den med, kan du klipp på et ekstra sett med håndtak som gjør det til et to-delt riggen uten å legge til mye ekstra vekt.

Ekstra fjernkontroll og gratis app til smarttelefon

For en ekstra $200 du kan oppgradere Mosa Luften med en kjekk liten tommel kontroll fjernkontrollen. Det har en joystick til å styre gimbal med, men du kan også bruke det til å styre kameraet ved hjelp av en start/stopp opptak-knapp og en fokusering rullehjul. Den gimbal kommuniserer med kameraet gjennom en liten USB-kabel. Det er veldig bra. Vi lurer på, skjønt, du kan derfor ikke trykke på joystick knappen som du kan på de viktigste gimbal, å sette gimbal i standby-modus eller vekke den opp.

Hvis du ikke er ivrig på fjernkontrollen, det er en gratis smartphone-app som kan gjøre mye av de samme tingene, så vel som å sette opp bevegelse time-lapse-stil bilder som pan sakte og presist over en periode på flere minutter eller timer for en veldig fin effekt.

Gimbal moduser

Luften er ganske lett å bruke, og har tre moduser. Yaw følge holder kameraet nivå og følger deg mens du slår fra side til side, glatter ut bevegelser. Yaw/tilt følg gjør det samme, og lar deg også jevnt vipp kameraet. Så er det full lock-modus, som holder yaw, tilt og roll låst med mindre du flytter dem med styrespaken.

Du kan montere kameraet på toppen, under og flatskjerm frem i en lommelykt orientering, men noen måte du kan montere den du kommer til å finne deg selv å ha problemer med å se skjermen bak med mindre du har en flip out skjerm, fordi det bakre motor kommer i veien.

Det er ikke forferdelig. Hvis du holde den av til høyre kan du slags titte i det, men hvis du vil la kameraet få rundt til venstre, blir det veldig vanskelig å se hva du gjør. Det er alltid mulighet for å kjøre en ekstern skjerm montert på håndtakene et sted, men dette er ganske mye bare noe du har å forholde seg til, avhengig av hva som gimbal stabilisator du bruker.

Praktiske hensyn

Til tross for den Mosa Adgang til å være veldig lett, det er fortsatt en mektig gamle ting å bære rundt for en skyte når du feste et kamera på toppen. Sett det på denne måten: etter fem faste minutter å bære dette ting rundt, ett – eller to-hånds, ryggen kommer til å føle det.

For å hjelpe til med det, Mosa har et lite sett med stativ bena kan du skru på bunnen, så kan du sette den ned på bakken. De er også nyttig for presis kontroll av pan bevegelser som du skyte.

Skruen monteres på bunnen av gimbal også gjør at du kan feste den til andre rigger – kjøretøy, monterer, kabel-kameraer, glidere og andre motion rigs – selv om vi ikke er sikker på hvor mye vi vil stole på det med et dyrt kamera på toppen.

Gjennomgang av opptakene på baksiden av kameraet mellom tar kan føre til at gimbal for å snu litt ut og slår seg av av seg selv, så du er bedre å holde i joystick knappen for å slå av motorene og gå til Standby-modus.

Batterilevetiden virker ganske anstendig. Selvfølgelig, er du ikke bruker det for hvert skudd, men vi har ikke funnet oss selv å måtte lade i midten av en dag. Hvis du kommer til å jobbe litt hardere, du kan alltid kjøpe et par mer batteri celler.

Konklusjoner

Alt i alt, dette ting gjør hva det står på boksen. Vi har testet den med en stor ol’ Canon 5D Mk.III og et 24-105 objektiv, samt mindre speilløse rigger som Panasonic GH5, og det er behandlet dem og stabilisert dem med ingen problemer. Det tar litt dyktighet til å bruke effektivt – noe vi er fortsatt med – og det vil suge opp noen minutter av oppsett tid når du bryter det ut på en shoot.

For rundt $800, inkludert bæreveske, dobbelt-grep og tommel ekstern, Mosa Air er et relativt billig, enkel og effektiv bildestabilisator alternativ for å legge til video-produksjon utstyr, og det får du noen bilder du rett og slett ikke kan gjøre uten. Vi er imponert!

Sjekk ut noen eksempler på videoen nedenfor.

Produkt side: Gudsen Mosa Luft