IT-personal tillväxten och problemen kvarstår, trots nedgång

0
47

Den Nationella Computing Centre: s senaste undersökning har funnit DET jobb tillväxten kommer att vara fortsatt stabil, men att 2009 kommer att bli ett övergångsår.

IT-sysselsättning tendenser som kostnadsmedvetna organisationer ser till att uppdatera deras system kommer att skapa en stabil tillväxt i IT-arbetsmarknaden, enligt den Nationella Computing Center (NCC).

Nästan hälften (49 procent) av de tillfrågade i NCC: s Riktmärke för Löner och Sysselsättning Trenderna i IT-2009 förväntade sig att deras totala antalet IT-anställda att öka under de kommande två åren – som uppgår till samma siffra som förra året.

Och en tredjedel av de tillfrågade organisationerna, som representerar 6,461 IT-personal, sa att de fortfarande hade problem med att rekrytera och behålla personal.

Christine Jack, NCC: s forskningschef, sade: “ut på Entreprenad program och skrivbordet tjänster är mogna och kommer att bli en mer ekonomiskt attraktivt alternativ för cash-fastspänd företag. IT-tjänstesektorn är gör planer som nu personal upp och för att möta efterfrågan.”

I själva verket är DET tjänstesektorn sågs av 80 procent av de svarande som driver den största ökningen i antalet anställda under de kommande två åren, med över 60 procent förutspår en ökning i antal med över 20 procent.

Andra sektorer som framstod som relativt stark, i fråga om DEN bemanning tillväxtprognoser ingår regeringen (döpt av 62,5 procent av de svarande), andra områden service (57 procent) och ekonomi (55 procent).

Däremot, endast 25 procent av de svarande från transporter, energi och kommunikation, och 32,7% från tillverkningsindustrin var att förutsäga DEN bemanning tillväxt.

Detta system och stöd färdigheter sektorn förväntas öka med 10,2 procent under de kommande två åren, jämfört med en förväntad tillväxt förra året på 8,1 procent.

Och den högsta förutspådde för två år tillväxt var relaterade till utveckling av system, som är tippade att öka personalstyrkan med 13,1 procent.

Personalomsättningen har ökat från 11,9 procent av resterande personal nivåer förra året till 12,6 procent. Men nivån på de totala IT-brist på personal har ökat från 6,8 procent till 7,9 procent – den högsta upplevda brist som redovisas i undersökningen sedan 2001.

Särskilda IT-kunskaper som anses vara problematiska när det gäller att rekrytera eller behålla inkludera dessa i samband med Oracle, SAP och Microsoft .NETTO, webbutveckling, analys av verksamheten och stöd i nätet. Nya färdigheter som behövs under de kommande 12 månaderna kommer sannolikt att vara de som fokuserar på VMware och virtualisering, .NET C# säkerhetsfrågor och IT Infrastructure Library (ITIL) ram.