GPS-teknik för att bli mindre viktigt

0
49

En blandning av teknik kommer att användas för platser-baserade tjänster för att kompensera för bristerna i den grundläggande GPS-systemet, enligt en ny rapport.

Beroendet av GPS kan snart att minska, med andra tekniker, såsom Wi-Fi och Cell-ID – blir allt viktigare, enligt konsultföretaget ABI Research.

“Användarna förväntar sig en effektiv och transparent läge upplevelse oavsett applikation eller miljö, säger ABI Research chef Dominique Bonte. “Eftersom ingen enskild positionering teknik kan ge detta, framtiden kommer att vara om hybrid-positionering.”

Bonte föreslog att liksom de vanliga misstänkta som Wi-Fi och A-GPS, denna cocktail av plats detection system kan omfatta Cell-ID, rörelsedetektorer, Bluetooth och RFID och kommer att göra upp 25 procent av alla positionering lösningar av 2014.

Rapporten visar hur avsaknaden av öppna plattformar är att hindra antagandet av alternativa positioning system, men tycker Google är att hjälpa till att skaka upp saker och ting.

Sökandet jätten är att bygga upp sin egen referens databas för cell-towers och Wi-Fi-hotspots genom användargenererat innehåll och egna mekanismer för lärande. Avsikten är att göra läge data tillgänglig för fler människor och mindre leverantörer utan att behöva gå igenom den stora flygbolag.

Denna kombination av en hybrid-teknik, strategi och mer öppen tillgång till data skulle innebära att vi lättare kan få en fix på vår plats, även inomhus, bana väg för en rikare tjänster i framtiden.