Google nedskärningar jobb och konsoliderar engineering

0
40

Några 100 rekryterarens jobb är att vara nu och Google ingenjörer kan behöva flytta till nya lokaler för att hålla sina jobb.

Efter att minska sin hyra kurs förra året, Google har sagt att det kommer att skära 100 arbeten från dess att rekrytera arm och varnade för att det kanske inte går att hålla alla ingenjörer.

Inför reducerad hyra, sade Google det första sänka sin extern rekrytering kontrakt, men insåg att det som behövs för att klippa internt så väl, Laszlo Bock, Googles vice vd för människor, verksamhet, skrev i företagets blogg.

“Med tanke på tillståndet i ekonomin, vi insåg att vi behövde färre människor fokuserade på att anställa”, förklarade han.

I ett separat inlägg, Googles senior vice ordförande för ingenjörsteknik och forskning, Alan Eustace, skrev att webben företaget kommer att ytterligare consoildate sina kontor runt om i världen.

I September förra året, Google stänger ner sin tekniska avdelningen i Phoenix, Arizona i USA, flyttar de anställda till andra kontor. “Den här flytten gjorde det möjligt för oss att bygga större och mer effektiva team, minska förbrukningen, och ge ingenjörer ökat alternativ för framtida projekt,” sade Eustace.

Nu är Google också stänga av ingenjörsmässigt arbete i Texas, Norge och Sverige – och kanske inte kan hålla alla roller öppna på olika platser. “Vår starka önskan är att behålla så många av dessa 70 engineering anställda på Google som möjligt,” skrev Eustace. “Men vi erkänner att det finns ett kaos och sorg som dessa förändringar kan ha på Google för familjer, och att vi kanske inte kan behålla 100 procent av dessa exceptionella medarbetare.”

Trots detta, Eustace betonade att Googles mål är inte att minska arbetstillfällen. “Vårt långsiktiga mål är inte att trimma antalet människor vi har att arbeta på projekt eller minska vår globala närvaro, men att skapa ett mindre antal mer effektiva tekniska områden, vilket kommer att säkerställa att innovation och snabbhet kvar vid vår kärna.”

Google säger att det har tusentals ingenjörer över 40 kontor i över 20 länder.