Foton: Tryck Classmate PC mål school kids

0
44

Fizzbook's version of the Classmate PC

NEC är inte bara återförsäljare… Fizzbook förväntar sig att den nya versionen av Klasskamrat att gå för omkring £320.

Intels Classmate PC tar BETT-mässan med storm, före sin leverans i STORBRITANNIEN av NEC.

Det borde inte komma som någon överraskning att det senaste från Intel Classmate PC är älskling BETT-tech och utbildning show i London denna vecka.

Inte bara är det den enda stora hårdvara tillkännagivandet av 25-BETT, men det kombinerar två populära tech berättelser: netbooks och pekskärm.

Nästa generations Classmate PC inriktningen netbooks på utbildning marknaden, där idén har sitt ursprung – efter Asus Eee PC riktade utbildnings-marknaden efter den ljusa idén om en billig och gladlynt enheten för barn från One Laptop Per Child.

Medan Asus och OLPC är både planering pekskärm versioner av sina enheter, NEC kommer att slå dem för att punsch i STORBRITANNIEN, lanserar sin version av Classmate PC som kallas Otomo denna vecka. Andra versioner av den nya generationen av Klasskamrat kommer också att säljas via olika leverantörer.

Alla versioner av den Klasskamrat som kommer att innehålla samma hårdvara specifikationer 1,6 GHz Atom N270-processor, 1GB RAM och en 60 gb hårddisk eller 16 gb flash-enhet – så det är operativsystemet och den programvara samt tjänster som erbjuds av säljaren, som kommer att vara differentiators på lång sikt.

Ja, NEC kommer att skeppa sin Otomo att skolor vid sidan av ett system för lärare att övervaka vad deras elever visar på enheten. Andra företag har också ett samarbete med Intel, inklusive EasyBits, som erbjuder en barnvänlig huden i Microsoft Windows-operativsystem. Pedagogisk design fast Fizzbook kommer också att erbjuda en version av den nya Classmate PC, och berättade att DET PRO-det förväntar sig att leverera enheten för ca £320 detaljhandeln.

Klicka här för bilder av Otomo Classmate PC, och några av dess konkurrenter.