Docklands DET tetthet kan være katastrofalt

0
48

Tettheten av datasentre og kikket tilkoblinger i Docklands kunne være katastrofalt for bedrifter som ikke har råd til dyre beredskapsplaner, advarer Lumison.

Med et slikt tett konsentrasjon av direkte og datasentre i Docklands, katastrofer, for eksempel flom eller terrorisme – kan skape kaos på den BRITISKE internett-infrastruktur, administrerende direktør i business, internet service provider Lumison har sagt.

Mens de fleste bedrifter har sikkerhetskopier på ulike steder, Aydin Kurt-Elli har advart mot å ha for mye sentralisering i NORGE er internett kikket tilkoblinger og data sentre.

“Internett i STORBRITANNIA er ganske forskjellige fra OSS,” sa Kurt-Elli, som forklarer at båndbredden kart som viser tetthet fremheve problemet STORBRITANNIA ansikter. “Det er høyere gjennom London enn noe annet sted i verden. Alt er konsentrert via London, og spesielt i Docklands… i OSS, kikket poeng er overalt.”

Å fokusere så mye infrastruktur i ett fysisk sted reduserer nettverk fleksibilitet, sa han, og legg merke til ironi at internett ble opprinnelig utviklet som en måte å gi fleksibilitet til å kommunikasjonsnettverk mellom missil siloene. Men han la til: “Det er designet for å takle et sted å bli tatt ut.”

“Å vite alt dette, de holder på å legge mer og mer konsentrasjon i Docklands,” Kurt-Elli sa. “Det gjør det bare en større og større single point of failure.”

Kurt-Elli foreslått to scenarier der konsentrasjonen i Docklands kunne være et problem for SKIPSFART internett-infrastruktur.

Den første er flom. Med Themsen Flom Barriere aldring, noen mener Docklands møter den samme skjebne som lokalsamfunn langs Themsen og Severn som har møtt stigende vannet i det siste.

Det andre scenariet Kurt-Elli bemerket var terrorisme. “Terroristene kunne gjøre mye mer skade hiver en håndgranat i et kumlokk i Docklands enn noe annet,” sa han.

Hvis slike katastrofer slo Docklands, lokale internett kikket tilkoblinger ville bli tatt ut. Større eller dyrere data centre eller internett-bedrifter, med backup-infrastruktur og-tilkoblinger på slike steder som i Manchester, ville møte tregere tjeneste, sa han. Men mindre bedrifter uten skikkelig backup planer ville være effektivt stengt ned – spesielt små bedrifter som lettelse opp på hosted online-programmer, for eksempel Salesforce.

Quocirca analytiker Clive Longbottom enige om at større bedrifter har innsett potensialet risiko, og har investert i godt støttet opp systemer.

“De fleste av dem har direkte avtaler med data sentre som er på langt nær London,” sa han. For de fleste tilbydere, brann, oversvømmelse eller annen katastrofe som ville skade docklands-ville sannsynligvis bare påvirke nettverket hastighet, la han til.

Faktisk, den ekstra kostnaden for en veldrevet data centre eller internett-infrastruktur vil kjøpe pumper for å bli kvitt overflødig vann, muligheten til å øke etasjer for å holde maskinvare tørr, og flere inn-og ut-data linjer, i tilfelle man er skadet. I tillegg kommer de har avtaler med bedrifter utenfor London i tilfelle svikt forekommer, Longbottom sa.

Men han advarte om at noen data sentre ikke har råd til kostnadene ved kikket på flere områder, og sitter igjen med alle sine forbindelser i ett geografisk område. “Alle som er fast med som vil finne at de er avskåret,” Longbottom sa. “Folk bruke store mengder penger på 100 prosent tilgjengelighet.”

Og han bemerket de siste rolling blackouts i California, som tok ut store navn nettsteder som Craigslist. “Det brakt ned alt som dominobrikker,” Longbottom sa. “Men det skulle være nok kapasitet i STORBRITANNIA at det verste vil være tregere nettverk hastigheter og forvirring.”

“Det er alltid verdt å spørre,” la han til. “Hva hvis det bare data backup er på bredden av elven Severn – det er å hoppe fra stekepannen inn i ilden.”