Carol Bartz går Yahoo som verkställande

0
48

Tidigare Autodesk huvud kommer att ta över tömmarna på Yahoo.

Yahoo har utsett en ny verkställande direktör att leda företaget efter tidigare chef Jerry Yang flytta tillbaka till sin gamla roll med fokus på strategi och teknik.

Carol Bartz, som tillbringade 14 år som verkställande av Autodesk innan han började på Yahoo, kommer att ta upp sin nya roll omedelbart, i enlighet med online jätten.

Bartz ingen tvekan tilltalar Yahoo på grund av hennes förmåga att öka nedersta raden intäkter. Samtidigt Autodesk, till exempel, hon tros ha ökade intäkter från mindre än $300 miljoner till mer än $1,5 miljarder dollar, samtidigt som de ger bolagets aktiekurs en stor hiss.

“Vi är mycket glada över att ha Carol Bartz ledande Yahoo in i nästa era av tillväxt. Hon är den exakta kombinationen av rutinerade teknik verkställande och kunniga ledare som styrelsen var ute efter, och vi är stolta över att ha lockat så världsklass talang, säger ordförande Roy Bostock i ett uttalande.

“Carol uppfyller alla de kriterier som vi satt upp för sök-och är den enda person som vi bjöd på jobb. Styrelsen är eniga i sin uppfattning att hennes energiska och beslutsamma ledarskap stil, tillsammans med en meritlista av att driva tillväxt, operational excellence och aktieägarvärde, är precis vad Yahoo behöver för att komma tillbaka på en väg mot att uppnå sin fulla potential.”

Bostock tackade också Yang för hans bidrag till företaget och hävdade att han skulle visa sig vara en “ovärderlig resurs för framtiden.” Yang återgår till sin roll som “Chief Yahoo’.

Bartz CV är ganska imponerande. Med en examen i datavetenskap från University of Wisconsin, har hon varit involverad i en mängd olika roller med företag som är 3M, Digital Equipment Corporation och Sun Microsystems. Dessutom Bartz är den ledande oberoende styrelseledamot i Cisco och sitter i styrelsen för både Intel och NetApp.

“Yahoo är ett kraftfullt globalt varumärke med en stor samling av tillgångar, stark teknik och enormt duktiga medarbetare,” Bartz sade i ett uttalande.

Hon tillade: “Det finns ingen förneka att Yahoo har inför enorma utmaningar under det senaste året, men jag tror att det är nu en utomordentlig möjlighet att skapa värde för våra aktieägare och nya möjligheter för våra kunder, partners och anställda. Vi kommer att utnyttja den möjligheten.”

Yahoo används också utnämningen nyheter som en möjlighet att meddela avgång av dess ordförande Stämma Decker.

Ta en titt på vår film och diskuterar vad som är nästa steg för Google, Microsoft och Yahoo efter den misslyckade $44 miljarder bud av programvara för Bartz: s nya hemmaplan.