BCS hjälper personer med funktionshinder att öka IT-kompetensen

0
37

British Computer Society är att testa en ny provning av systemet, vilket gör det lättare för personer med synskada eller hörselskada att sitta deras Europeiska datakörkortet (ECDL).

British Computer Society (BCS) är att försöka göra det lättare för människor med funktionshinder att ta tech kvalifikationer för att hjälpa till att stärka sina IT-kunskaper och möjligheter att få jobb.

Med hänvisning till en Office for National Statistics (ONS) undersökning, BCS sade att människor med funktionshinder är dubbelt så stor risk som andra att bristande kvalifikationer av något slag. För att hjälpa mot detta, BCS har skapat flera tillgänglig test system (MATS) för att hjälpa funktionshindrade sitta tester, såsom Europeiska datakörkortet (ECDL), som är tagna av proffs på en mängd områden för att bevisa sina IT-kompetens till framtida arbetsgivare.

För närvarande i pilotfasen, MATS var avsedd för hörselskadade British Sign Language användare, låta dem ta ECDL test i en som enbart text eller med hjälp av videoklipp av teckenspråk tolkning. Det erbjuder också en berättad version.

Utvecklat med hjälp av Dolphin Computer Access ” EasyConverter programvara, multi-format test är inte bara lämplig för döva människor, men de med synproblem-och inlärningssvårigheter som dyslexi, BCS sagt. Software suite kommer också att låta BCS skapa testa material i stor stil, Punktskrift och ljud för att hjälpa fler människor.