ASDA kartor STORBRITANNIEN mobile first

0
46

Supermarket-kedjan har blivit den första BRITTISKA återförsäljare att använda den senaste plats-baserade reklam-teknik för att hjälpa kunderna att hitta sin närmaste butik.

Asda är den första BRITTISKA återförsäljare för att dra fördel av ny plats-baserade reklam teknik för att kommunicera med sina kunder på resande fot.

Den näst största stormarknaden i landet har registrerat dig för att använda den Direkt Tillgång till programmet från fordons -, mobil-och internet-baserad navigation och kartläggning leverantör, Navteq.

Tekniken använder sig av gemenskapen data som genereras, köps direkt från en återförsäljare, för att ge points-of-interest (POI) information till användare.

Dess funktioner har utformats för att erbjuda ett effektivt sätt för återförsäljare som Asda att ansluta med sina mobila kunder och ge all sin butik platser – bland annat nya och nyligen öppnade platser – på en Navteq system för navigering med karta.

“Som en plattform för reklam, Direkt Tillgång är både effektiv och kostnadseffektiv”, säger Roy Clark, ändra program manager på Asda. “Det hjälper oss att öka vår räckvidd till miljontals konsumenter, precis i det ögonblick de är redo att göra ett köp.”

Navteq sade att den senaste tidens forskning som utförs på marknaden finns över 80 procent av personer som använder navigationssystem föredrar att se logotyper varumärke på kartan snarare än generiska ikoner. Och 62 procent av navigationssystem ägare bilresa till de företag som de ser upp på deras navigationsutrustning.

“Vi inser alltmer vikten av att inkludera våra platser i navigation system och hur detta ger kunderna ytterligare möjlighet att hitta sin lokala Asda,” Clark läggas till.

Han sa också att tekniken var ett bra sätt att maximera Asda synlighet och se till att information om alla dess platser är regelbundet uppdaterad och fräsch.