Är digitalisera Storbritannien ray of light för ekonomin?

0
43

Regeringen fortsätter att trycka på vikten av investeringar i digital-och kommunikationsbranschen, med sin “Digital Britain’ rapport väntas snart.

Både näringslivet och den Offentliga sektorn har en viktig roll att spela i framtiden i ett konvergerat IP-nätverk, enligt ansvarig minister för den efterlängtade “Digital Britain’ rapport.

Herren Stephen Carter, minister för kommunikation, teknik och radio, gjorde sitt första offentliga framträdande i år i London i dag. Förra året blev det klart att Statsministern hade gett Carter ansvaret för en rapport som skulle sammanfatta Regeringens framtida roll i ett nästa generations kommunikationsnät för Storbritannien.

I sitt inledningsanförande sade han att konsumenter, företag och staten var nu vid en vändpunkt när det kom till deras roller i framtiden konvergens av IT -, radio-och telekommunikation med hjälp av en enda IP-nät. Han sade att kommunikation var en “sällsynt strimma av ljus i en ganska dystra ekonomiska himlen.”

Det ekar ett uttalande förra året när han sade: “Digital Britain handlar om att fånga de möjligheter som den erbjuder för UK PLC och allmänheten, och flytta fram vår position som en världsledare inom dessa branscher.”

Även om ministern inte avslöja innehållet i “Digital Britain’ rapport, han gjorde avslöja att det var en möjlighet för Regeringen att besluta huruvida det var väl förberedd när det kom till att ha en nästa generations teknik och infrastruktur för kommunikation.

Herren Carter sade också att det fanns en uppfattning om att nästa generations bredband skulle bli “frälsare” av ekonomin, beror till stor del på kommentarer som de nyligen gjort av Gordon Brown över de potentiella fördelarna med ett snabbt bredband. Men några var fortfarande skeptisk av dess fördelar.

Han sade om kommunikation: “Låt oss alla vara tydlig om vikten av att dagens möjlighet. Du får dessa chanser sällan i livet för att titta på en sektor där det är vid en vändpunkt. Det finns en möjlighet för en förändring av ramen, och det är vad den Digitala Storbritannien rapport handlar om”

En av de viktigaste områden som rapporten kommer att fokusera på är behovet av en ny syn på statens roll i att arbeta med den BRITTISKA digital infrastruktur. Detta innebär att be om den nuvarande trådlösa och fasta, liksom digitala radio-och tv-nät som var tillräckligt för en modern digital ekonomi.

Emma Gilthorpe, Direktör för Industry Politik Förordning i BT Group, som beskrivs några av de andra utmaningarna när det kom till Statlig inblandning i den kommunikation som marknadsplats.

Hon sa det också som ett krav för att uppgradera den ” vvs “(hastigheten av bredbandsnät), det var också målet att uppnå en “bredband för alla” – policy, där syftet var att se till att många fler människor att använda bredbandsanslutningar

Tim Herren, Föreskrivande Chef för Hutchinson 3G, frågade om potentialen för ubiquitous trådlös tillgång för alla, och att undvika en del av problemen med att bygga nya fasta förbindelser som “road gräva”.

Han sade: “Det är en enorm möjlighet. Du har 3G-teknik som är mycket stabil. Med en liten bit av Regeringens planering och hjälp, skulle vi kunna leverera mycket bättre täckning och större kapacitet.

Han tillade: “jag tror att ha en internet-anslutning med dig hela tiden är enormt värdefullt. I grunden är det mer värdefullt än en fast anslutning.”

I svaret till Herren, BT: s Gilthorpe sa att hon tyckte att svaret var en blandning mellan fasta och mobila anslutningar, eftersom de uppfyllde lite olika syften. Hon sade också: “De investeringar i infrastruktur som BT är att göra inte kommer att kräva väg att gräva.

“Med Fiber till Skåpet du i princip öppna brunnslock och stoppa [kablar] ner det. Så oroa dig inte om trafikstockningar i ditt lokala område någon gång snart!”