Apple för att vara smartphone king

0
45

Generator Research förutspår att Apple kommer att styra smartphone-marknaden inom fem år, och toppade även Nokia.

Siffror från Generator Forskning tyder på att Apple kommer att vara nummer ett smartphone leverantör av 2013, slog konkurrenter som Nokia bort från deras som länge varit dominerande ställning på marknaden.

I sin rapport, Generator sagt att Apple, som är en relativt ny aktör på marknaden, var i en stark position både som dominerar, och att vara ledande inom industrin på grund av sin innovativa design och funktioner som Apple App store.

“Det är lite ironiskt att ha kommit ända hit, den mobila branschen står nu inför möjligheten av att överföra stora delar av sin mark till utomstående som har de kompetenser och tillgångar att använda de byggstenar som har levererats av den mobila industrin och ställa in den mobila tjänster i brand.”, sägs det. “Från en startposition som en rang outsider, Apple börjar redan har en transformerande inverkan på den mobila industrin.”

Under det första året av tillgänglighet, iPhone byggt upp en fem procents marknadsandel av alla i hela världen smartphone transporter, medan konkurrenten Nokia höll 40 procent. Generator Forskning förutspådde att inom fem år “borden kommer att ha vänt och Nokias aktie har sjunkit till 20 procent”. Det föreslås ett antal skäl till denna förändring.

Apples förmåga att kombinera bra hårdvara med mjukvara, som Generator kallade sin kärnkompetens, är en faktor som analytiker sade att andra företag skulle försöka apa. En annan är Apple App store, där gratis program för smartphone ofta gratis eller till en mycket låg kostnad.

En sådan tjänst, som författarna säger, skulle vara svårt för andra företag att kopiera. Funktionen är också viktigt för företaget eftersom “resultatet är att Apple har hittat ett sätt att få befintliga smartphone-användare att spendera mer”.

Forskarna föreslog att Apple skulle flytta bort från “coola” – applikationer, och borde gammal typ av tillämpningar och innehåll som görs tillgängligt. Det rekommenderas att Apple släpper programvara verktyg för att öka utvecklingen.

“Apple skulle vara intresserad av detta eftersom en rikare API skulle göra det möjligt för utvecklare att göra App Store-program och mer intressant för användarna. Mer sofistikerade program skulle också betingar ett högre pris, vilket också skulle göra Apples developer program mer intressant för operatörerna.”

Trots att Apple kan ha att genomföra några förändringar och mogna både sin teknik och användning av teknik, Generator tror att företaget kan göra detta, och kommer att befästa sin position som en pionjär inom mobil kommunikation.

“Apples embryonala mobil plattform som är så viktig att vi tror att det kommer att förändra dagens mobila tjänster i motsvarande omfattning till hur NTT DoCoMo i Japan omvandlas den mobila marknaden i November 1999 genom lanseringen av i-mode, som visade världen vad begreppet “mobilt internet ” egentligen menade”, sade det.