Apple Får Bakom Augmented Reality Med Arkit Åk

0
52

WWDC avslöjade Apples planer för Augmented Reality. AR är något som länge ryktats som Cupertino nästa stora grej. Med arkit åk, Apple förbereder utvecklare för att ge dig Augmented Reality apps med hjälp av din iPhone och iPad.

Med integration i SpriteKit och SceneKit, bör det vara enkelt för utvecklare att uppdatera sina appar. Men hur kommer detta att påverka apps i framtiden?

Vad Är Augmented Reality?

Som James skrev i sin bevakning av Apples VR insatser

VR på en Mac? Det Kan Vara Mer Sannolikt Än Du Tror!

VR på en Mac? Det Kan Vara Mer Sannolikt Än Du Tror!
När Apple säger att “vi tror att VR är en sak nu,” du sitta upp och vidta not.
Läs Mer

, Pokemon Gå var många människors första smak av AR-appar. Det var en enkel början, att sätta en enkel övertäckning av Pokemon på bilden i kameran. Det gjorde inte interagera med den bakgrunden, inte heller spel göra något med läggning av enheten.

Så det bör inte vara en överraskning Apple visade upp en uppdatering till Pokemon Gå. Men i stället för att ignorera bakgrunden, Pikachu hoppar upp och ner i sanden sparkar upp damm. De visade också mindre rörliga telefonen runt AR objekt. Du kan se dem från olika vinklar mot bakgrunden. De kan reagera på grundval av telefonen.

Det var en imponerande keynote ögonblick, som en utvecklare byggt ett landskap på toppen av en tabell. Det var levande animationer med 3D-objekt som du kan se från alla håll. Appar är fortfarande använda din iPhone eller iPad som en portal för att se innehållet. Men det var imponerande att se de första möjligheterna. Hittills har vi mest sett spelet jippon, men det kan vara på grund av hårdvarubegränsningar.

Arkit åk och de Nya Api: er

Arkit åk är Apples mittpunkten till denna nya teknik. Detta är en ny uppsättning Api: er som gör det möjligt för utvecklare att hämta data från kameran och accelerometrar. Sedan de spår som data för att göra den app som ett överlägg till den verkliga världen.

I teorin, en utvecklare kan implementera augmented reality i sin app med bara några nya samtal. Då kan du få data som används för att rita ett objekt överlappas i verklig plats. Den hemliga sås som Apple erbjuder för arkit åk är horisontella planet upptäckt. Om du inte kommer ihåg ditt geometri, plan i denna mening är en platt yta. IPhone kan använda dessa poäng för att placera objekt, som tillåter appen att rendera objekt på flera ytor som att sätta en stol på golvet och en lampa på ett bord.

Apple använder sig av något som kallas Visual Intertial Odometry (VIO) för att ta reda på hur en enhet rör sig runt. Då det går att app data, utan att behöva programmera. VIO använder två befintliga iOS API kameran in och CoreMotion. Om du tittar på utvecklaren sessioner från WWDC eller läs docs, det är klart att Apple fokuserade på att använda befintliga data för att skapa AR.

Det är lite extra arbete, men det borde göra det lätt för befintliga appar för att använda det. Arkit åk är certifierade för att arbeta på A9 chips eller senare, att föra telefoner så långt tillbaka som iPhone SE

iPhone SE Granskning

iPhone SE Granskning
Apples senaste iPhone är den minsta som produceras av företaget sedan lanseringen av iPhone 5s i 2013. Trots att den är fullproppad med den senaste hårdvaran, du skulle kämpa för att berätta för de två isär.
Läs Mer

med på resan.

SpriteKit och 2D-Animation i Verkliga Livet

SpriteKit är 2D-animation verktygslåda som Apple erbjuder utvecklare. Det är främst används för att skapa 2D-spel men inte har några andra användningsområden. SpriteKit blir några uppgraderingar för integration i AR apps.

Sprites är digital 2D-art som kan flytta runt på skärmen. Det mest kända exemplet är i 8-bitars och 16-bitars spel där karaktärer som dök upp på skärmen som sprites. För iOS, Sprites är i en “sprite scen” som fungerar som layout för ett spel eller en app. Sedan utvecklare att skapa fysik eller rörelse för sprites.

För det första, det har nu stöd för att flytta och vända sprites 2D utrymme. Detta innebär att din sprite kan ha två sidor som du vända på det, ge det perspektiv även om det är platt. I WWDC session, de används som exempel för att placera en flytande emoji i rymden. Kameran flyttas runt hur de hängde på plats om telefonen och varandra.

En annan intressant demonstration var att bryta ut tre lager av en scen på ett bord. Detta ger ett 2D-spel med djup och perspektiv i den verkliga världen. De visade också på att sätta en arcade cabinet in i rummet för att spela ett spel

Internet Archive Ger 900 Klassiska Arkad Spel Till Din Webbläsare. Här Är 7 Av De Bästa

Internet Archive Ger 900 Klassiska Arkad Spel Till Din Webbläsare. Här Är 7 Av De Bästa
Din stad är arcade kan ha stängdes i mitten av 90-talet, men det bör inte hindra dig från att få dina klassiska spel fix.
Läs Mer

. Det sista var inte så praktiskt, men det gjorde den ser cool ut.

SceneKit Fungerar Ur Skuggorna

SceneKit är Apples 3D-animation toolkit för appar. Inte för mycket förändras med SceneKit att integrera med AR. Det är redan en ganska omfattande animation kit. SceneKit en komplex API, men om du är nyfiken kolla in dokumentationen.

Arkit åk inte ändra på hur API: et använder kameran data för att fånga upp hur belysningen fungerar i din miljö. Då det går att data till 3D-animation. Objekt visas sedan med samma belysning. Detta förhindrar AR objekt från att ha ett okristligt glöd.

Ikea kommer ut med en app

Hur man Bygger En Billig Stående Skrivbord Från Ikea, Och hur Det är Att Använda

Hur man Bygger En Billig Stående Skrivbord Från Ikea, Och hur Det är Att Använda
Det är en aktuell nya vurm för stående skrivbord, bokstavligen skrivbord som du står på när du arbetar. Efter att ha tillbringat de senaste fem åren som egen företagare och frilansskribent som tillbringar de flesta av sina dagar som satt på…
Läs Mer

som gör att du kan visa möbler i rummet där du vill ha den. Denna belysning innebär att du bör kunna se det så nära verkligheten som möjligt. Tyvärr, du kan inte tala om hur bekväma stolen är, men du kan se om din läslampa gör det har en rolig färg.

Glasögon eller Trötta Armar i September?

Om alla dessa verktyg är begränsad till Pokemon Gå kloner

10 Pokemon Gå Tips som Varje Nybörjare Behöver Veta

10 Pokemon Gå Tips som Varje Nybörjare Behöver Veta
Pokemon Gå kan vara lite skrämmande om du precis har börjat, så vi har gjort en lista över 10 saker du behöver veta för att vara de allra bästa!
Läs Mer

och apps som IKEA, AR är (fortfarande) inte kommer att ändra spelet. Dessa är alla coola, men den gimmick för att springa runt med din iPhone eller iPad som en portal kommer att förlora sin nyhet.

Hela denna artikel är en del YouTube-klipp av de demos som redan görs. Så det verkar som utvecklare är glada som Apple om möjligheterna.

Vi får se vad Apple har att erbjuda i Höst för att vara säker på hur utvecklare anta arkit åk. Vad som är tydligt för nu, är att Apple skapat massor av lättanvända verktyg för utvecklare. Med stöd från Unity och Unreal spel beslutsfattare kommer att ha kul

Augmented Reality-Spel: Är De Värda Pengarna?

Augmented Reality-Spel: Är De Värda Pengarna?
Skulle det inte vara lättare att spela en första person shooter, om du faktiskt håller pistolen? Eller är sådana förbättringar i stort sett överflödig i en ålder då mobilt spelande kan stå på egna ben.
Läs Mer

liksom.

Personligen skulle jag vilja se ett brädspel app AR kan användas till att sätta bräde och pjäser framför dig, med din spelare info fortfarande på iPad. Du kan genomföra multi-enhet eller pass och spela multiplayer också.

Vad skulle vara din perfekta AR-app för iPad? Om du känner dig besviken, vilken maskinvara från Apple skulle bli glada om AR? Låt oss veta i kommentarerna.