Andra generationen av Klasskamrat netbook träffar STORBRITANNIEN

0
41

Intels pedagogiska laptop som visas av vid BETT-mässan i London den här veckan.

Intels andra generationens Klasskamrat netbook är på väg till ENGLAND, med tillstånd av NEC.

Maskinen kommer att ingå i den Otomo, men annars följer referens specifikation sett i de enheter som visas på Intels monter på Consumer Electronic Show.

Den enastående inslag av design är en 8.9 i 1,024 x 600 touchscreen-skärm som kan vridas platt, och förvandlar datorn till en tablet.

Den Klasskamrat som är inriktade på utbildning och har utvecklats med ett antal barn-vänliga funktioner, bland annat en förstärkt ram, vattenfast tangentbord och palm avslag teknik som innebär att användarna kan vila på skärmen medan du skriver, utan att det registreras som en ingång.

En inbyggd accelerometer kommer automatiskt att låsa hårddisken när enheten tappas, förebygga skador. Det finns även en sensor som kommer att byta netbook från stående till liggande beroende på läggning.

Under huven, den Klasskamrat som är ganska vanlig netbook mat, som drivs av den allestädes närvarande 1,6 GHz Atom N270-processor, 1GB RAM och en 60 gb hårddisk, eller 16 gb flashminne. Vid sidan av den Wi-Fi-anslutning, det är också en SD-kortplats, två USB-portar och en VGA-video-utgång.

Om man kör Windows XP, Intel har överdrog operativsystem med en anpassad pekskärm med stora, vänliga ikoner.

NEC är också försöker pracka på fjärrkontrollen programvara som gör det möjligt för lärare att uppdatera studenternas maskiner från sitt eget skrivbord. Datorn kan ställas in för att bara köra mellan vissa timmar, och anti-theft technology innebär att om datorn inte kan ansluta till skolan server på bestämda tider det kommer att stängas av.

NEC kommer att avslöja Otomo på BETT-utbildning-konferens. Prissättning och release-datum har ännu inte avslöjat.