Airwave går live på Londons Tunnelbana

0
34

Världens största allmänna säkerheten radio network har slutfört TETRA rulla ut på London Underground att integrera akutvård förmåga.

Airwave har avslutat sin distribution till alla 125 under marken London – inom budget och i förtid.

Fullständig utbyggnad av marksänd trunkerad radio (TETRA) nätverk på Tuben innebär att British Transport Police, Metropolitan Police Service i London Polisen kommer nu att kunna använda samma radio underground.

Polisen Minister Vernon Coaker välkomnade avslutad, säger systemet var nu fullt fungerande i förtid, och skulle hjälpa till att polismän i yttre tjänst att utföra det arbete som de redan gör för att bekämpa brottslighet.

“Airwave-systemet spelar en viktig del i att hålla passagerarna säkert. Det gör att poliser för att kommunicera med varandra på ett snabbt och säkert för att säkerställa en effektiv insats för att någon incident”, tillade han.

Tim O ‘ Toole, vd för London Underground, sade rulla ut var uppnått fem månader tidigare än planerat.

Han tillade: “London Underground och the Home Office tillsammans med partners hade förutseende nog att fonden arbetar för att underlätta koppling mellan Signal och vår nya radio-system före Airwave kontrakt undertecknas på grund av de fördelar vi visste att det skulle leverera.”

Airwave, en Macquarie investeringsfonden venture, vann kontraktet för att ge tillgång till sitt TETRA-nät i januari 2007. Den Nationella Polisiära Förbättring Byrå lyckades rulla ut, länka räddningstjänsten till London Underground Ansluta digitala radiosystem.

Anslut systemet utgör en del av en £10 miljarder investeringsprogram Transport for London. Och TETRA Rör rulla ut initierades efter London-Församlingen som kallas för förbättrad säkerhet på allmänna kommunikationer jord i sin rapport till bombningarna i London 2005.

Tony McNulty, Minister för London, kommenterade: “En av de viktigaste lärdomarna från bombningarna i London 2005 var behovet av att öka motståndskraften hos responders’ telekommunikationssystem och kommunikation tunnelbana.”