1911 folkräkningen tillgänglig på nätet

0
49

1911 census

1911 års folkräkning, en förteckning över alla som bott i England och Wales, har gjorts tillgängliga för allmänheten att söka på nätet.

Blivande släktforskare är för närvarande att ha en field day som 1911 års folkräkning har gjorts tillgängligt online.

Bland de oundvikliga kändis tid-bitar som har dykt upp är att David Beckham är bra, farfars far var en London ‘scavenger’, Amy Winehouse s ryska invandrare förfader var en ‘hawker’ och som Kate Moss’ mormorsmor var änka och mor till fem som lever i Brixton.

Den samtida kändisar (i tid) inkluderar en 29-årig Virginia Woolf, som är inspelade på folk-och bostadsräkningen under hennes flicknamn ‘Adeline Virginia Stephen’ och noterat hennes yrke som en ‘journalist’. Agatha Christie är inspelad under hennes namn som ogift ‘Agatha MC Miller” och var 21 på den tiden och lever i Brentford.

Sajten drivs av FindMyPast.com som har de sju tidigare folk-och bostadsräkningar som finns, från och med 1841.

En taleskvinna för Findmypast.com de berättade att DET PRO som en separat plats var nödvändigt för att klara efterfrågan från allmänheten.

“Vi ville undvika 2002 fiasko när sajten kraschade. En mikro webbplats som kändes som det bästa sättet att ta itu med allmänna efterfrågan. Det ger lättare tillgång till den offentliga och alla aktuella uppgifter om FindMyPast.com kommer inte att påverkas av 1911 sökningar.”

Denna försiktighet var välgrundade, som på sin första dag, 1911census.co.den brittiska webbplats behandlas med totalt 3,4 miljoner sökningar från 645.000 människor.

Sökningar på webbplatsen är gjord på en pay-as-you-go utgångspunkt från £6.95 för 60 högskolepoäng eller £49.95 för 600 poäng.

Folkräkningen för år 1911 har gjorts tillgänglig tre år i förväg efter en framgångsrik lobbyverksamhet mot regeringen regel som folk-och bostadsräkningar har att förbli stängda till 100 år. Men i Skottland 100 år regel kvar under 1911 års folkräkning, så att webbplatsen endast innehåller poster för England och Wales.

Släktforskare kommer att få vänta till 2022 för att se folkräkning från 1921 kom online och att man då kommer att vara den sista tills 2051 som 1931 års folkräkning förstördes i en oavsiktlig brand och 1941 års folkräkning var inte utförts på grund av kriget.

Folkräkningen är tillgängliga på www.1911census.co.uk.