Zal Slackbot neem je werk?

0
36

Geautomatiseerde tool in Olierijke messaging-app zal krachtiger geworden, mede-oprichter zegt

Is Slackbot de toekomst van werk, automatisering? De makers van de zijde van de messaging tool zo denken.

Slack is een gebruiksvriendelijk hulpprogramma die is ontworpen om het gemakkelijker te maken om hun werk te organiseren met collega ‘ s. Het is al gebruikt door meer dan een miljoen mensen. Slackbots, ondertussen zijn geautomatiseerd, programmeerbare middelen die kunnen fungeren als smart-assistenten.

In een interview met the Guardian, Slap mede-oprichter en CEO Stewart Butterfield zei de app en de bots steeds krachtiger zal worden. “Slackbot niets: we zijn meteen aan het begin van dit,” zei hij tegen de krant. “In de komende decennia, zijn de nieuwe toepassingen van computertechnologie in het leven van mensen zal de toename van de productiviteit drastisch als computers deed in de jaren 1960 en’ 70.”

Betekent dat dan dat onze baan in gevaar? Butterfield zei: “het zal gaan over het maken van ons efficiënter om, in plaats van onze banen.”

Rapporten hebben gesuggereerd zoveel als een derde van de banen op het risico van automatisering, met name degenen die zijn voorzien van repetitief werk, met inbegrip van administratieve en ondersteunende taken.

Butterfield niet zien robots – digitale of fysieke nemen de meeste van ons werk. “Ik ben sceptisch over de machine-intelligentie is het vermogen om te vervangen wat mensen doen,” vertelde hij aan the Guardian. Hij deed punt om geautomatiseerde telefoonsystemen steeds beter in het vervangen van call centers als erkenning van de stem en spraak-naar-tekst verbeterd, maar is van mening dat de meeste automatisering zal worden voor ‘eenvoudige dingen’.

Dat kan onder meer het bijhouden van werkschema ‘ s en het sorteren van e-mail – hoewel hij betwist de vorderingen Slack zal doden e-mail, maar het zou kunnen knippen het gebruik binnen bedrijven. “E-mail is de laagste gemeenschappelijke noemer van communicatie, en we zullen blijven hebben het voor tientallen jaren,” zei hij. “Maar veel teams die gebruik maken van Speling te verminderen of te elimineren van hun interne gebruik van e-mail.”