Vodafone verzoekt SAP om strategische wereldwijde leverancier

0
32

De twee partijen de banden te helpen Vodafone verhogen van de efficiency en het reduceren van kosten wereldwijd

Vodafone heeft versterkt een bestaande relatie met SAP door de bevestiging van de toepassing van giant ‘ s status als een strategische partner, met het doel van het terugdringen van kosten en het opvoeren van de operationele efficiëntie.

Eerder Vodafone relatie met SAP werd beperkt tot een korte-termijn contract gericht op de bepaling van enterprise resource planning (ERP) functies voor het bedrijf met HOOFDKWARTIER in Newbury, Berkshire.

Andere operationele ondernemingen in de Vodafone Group verantwoordelijk waren voor het kiezen van hun eigen lokale leveranciers, wat betekent dat zowel SAP als niet-SAP-toepassingen werden in spelen.

De relatie is nu uitgebreid met de ondertekening van een contract van onbepaalde duur op grond waarvan SAP support van Vodafone wereldwijd operaties door het leveren van business applicaties en diensten op basis van de SAP NetWeaver en mySAP ERP platforms, die de mobiele giant ‘ s functies die verantwoordelijk zijn voor financiën, HR, supply chain en management informatie (MI).

Vodafone is momenteel het formuleren van een roll-out plan en de prioritering van die landen zullen de eerste zijn om te profiteren van de gestandaardiseerde sjabloon, volgens Carl Conn, global client director bij SAP.

Terwijl de exacte financiële voorwaarden van de deals zijn niet bekend is gemaakt, Conn beschreef het als een “substantiële investering in licenties.” Bovendien is het waarschijnlijk dat de samenwerking zal helpen Vodafone aan de strategische kostenbesparende doelstellingen die het zich het afgelopen jaar.

In oktober, de communicatie-reus kwam in een drie-way huwelijk met EDS, IBM, ontworpen om te scheren iets minder dan een derde van haar £560 miljoen jaarlijkse applicatie ontwikkeling en onderhoud van de overhead.

Naast het verzorgen van een aantal van Vodafone is de kern van de IT-systemen en het creëren van een code voor de vennootschap CRM en facturering onderdelen, EDS en IBM waren ook belast met het rationaliseren van het aantal van de applicatie-ontwikkeling en onderhoud leveranciers Vodafone hanteert.

“De uitbesteding van deze applicatie ontwikkeling en onderhoud van een aanvulling op een reeks van andere projecten ter vermindering van de groep algemene kosten, met inbegrip van de regionale consolidatie van datacenters en de centralisatie van het netwerk van supply chain management,” zei Arun Sarin, Vodafone ‘ s chief executive bij de samenwerking werd vorig jaar aangekondigd.

“Dit initiatief is een goed voorbeeld van hoe Vodafone is het vinden van nieuwe manieren om te zorgen voor een grotere kosteneffectiviteit in het bedrijf”, voegde hij eraan toe.

De gedachte van dit laatste aankondiging waarbij SAP volgt een soortgelijk thema.

“Het is belangrijk om wereldwijde afspraken, zodat onze bedrijven kunnen snel en gemakkelijk vaststellen van technologische oplossingen die voldoen aan hun operationele behoeften,” aldus Detlef Schultz, Vodafone global supply chain director.

“SAP is een wereldwijd bereik en de bewezen technologieën helpen ons om onze ambitie om de efficiëntie te verbeteren en kosten te verlagen recht tegenover de groep.”