Sony Xperia Z5 Premium anmeldelse

0
37

De første 4K-smartphone, men der er en fangst

Pris

£499 ex MOMS
ex MOMS (32GB version) Fordele

Vandtæt design, Robust og attraktiv; Hurtigt fingeraftrykslæser Ulemper

Begrænsninger på brugen af 4K-skærm; problemer med Overophedning Bedømmelse

Flere problemer doom Sony ‘ s 4K phablet til dyre gimmick status
De fleste flagskib smartphones er i stand til at skyde 4K, men du ser de optagelser, som det var meningen, at blive set betyder typisk ved hjælp af et 4K-TV. Ikke så med Sony Xperia Z5 Præmie, som er den første (og eneste, der stadig) smartphone til at have en 4K Ultra HD-skærm. Det er en imponerende statistik, til at lede med, og det gør håndsæt, en af de mest interessante. Men, er 4K noget mere end bare en gimmick, og har du virkelig brug for så mange pixel i en enhed dette lille? Efter alt, når du når en bestemt pixel tæthed, det er en sag om aftagende udbytte, når det kommer til billedkvalitet. Nu, otte måneder efter at telefonen blev lanceret, kan vi finde ud af, om 4K-skærmen stadig holder op, og hvis det er værd at have, og se på de nye Android-6 update for at se, om det bringer meget til håndsættet.

4K-Skærm

Måler 5,5 i diagonalt, skærmen har en kæmpestor 3840×2160 pixels, hvilket er langt mere end de fleste Tv-apparater og skærme, især dem, der findes i de fleste kontorer – og resulterer i en overvældende pixel tæthed af 801ppi.

Men fangsten er, at skærmen kun viser 1920×1080 pixels i langt de fleste apps. De eneste undtagelser i øjeblikket er Sony ‘ s egen video og fotos apps. Der er ingen måde, at vi ved at tvinge Z5 Præmie for at se en anden app på skærmen er fuld 4K-opløsning. Selv hvis du kunne, vi tvivler på, at det ville være en god idé – knibe øjnene sammen på de mindste objekter og indhold i en unoptimised app ville være kontraproduktivt.

Vi har været skeptiske over for de stadigt højere pixel-tæthed på, at smartphone producenterne kan lide at prale af, da det nu er meget et tilfælde af hastigt faldende afkast højere op du kommer, men det tager kage.

Sony hævder, at dette arrangement er nødvendig for at bevare batteriets levetid (mere om dette senere). I alle tilfælde, var vi svært ved at skelne nogen væsentlig forskel i kvalitet, når du ser 4K video klip i Sony ‘ s app i forhold til 1080p versioner uden bogstaveligt talt at holde phablet centimeter væk fra vores ansigter. Sony hævder lavere opløsning indhold kan blive opskaleret til nær-ultra HD-kvalitet, men vi kunne ikke se meget forskel her.

I betragtning af Sony ‘ s ringe indflydelse Android app udviklere, at vi ikke holde ud, at ethvert håb, at tredjeparts-apps, som vil blive opdateret til at vise indhold i 4K-opløsning på Z5 Premium eller at opskalering kvalitet vil forbedre. Dette kan ændre sig, hvis og når Google tilføjer officielle 4K støtte til Android, men det er et stort hvis.

I betragtning af den næsten konstante nedskæringer til 1080p, skal vi naturligvis ikke mærke den store forskel i tekst skarphed. Uanset opløsning, billeder og videoer, der gjorde det ser godt ud med naturligt udseende farver, god kontrast og en rimelig høj lysstyrke.

Kamera

Hvis du ikke desto mindre døde indstillet på at skyde 4K-video, så i det mindste kameraet er op til jobbet. Videoer var fulde af detaljer, med behagelige farver og overraskende effektiv, digital billedstabilisering, selv om vi var nødt til at se videoer på en stor 4K-TV til at værdsætte dem.

Stills var mere af en blandet landhandel. Den 20-megapixel opløsning af den relativt lille sensor er høje, da den resulterende støj, især i lav-lys skud, var den alt for store og grimme. Autofokus var ikke så hurtigt eller så skarpe, som vi havde forventet, især i forhold til andre tilsvarende prissatte flagskib telefoner. Der er meget, vi kan gøre ved den sidstnævnte, men en ændring af kamera-app ‘ ens indstillinger fra 20 megapixel til otte megapixel resulteret i en meget bedre leder skud på niveau med iPhone 6s samt Samsung Galaxy S6 og Nexus 5X og Nexus 6P, selv om den anvendes automatisk slibning var lidt for aggressiv. Der er et godt kamera, der lurer i Z5 Premium, men der er behov for bedre software til at bringe sit bedste.

Batteriets levetid og Ydeevne

Batteriets levetid var noget af en blandet landhandel. Vi har brugt Sony ‘ s video-afspiller program, som automatisk opskalerer ikke-4K-video i vores video afspilning test. Mens der ikke er forfærdelige på lidt over ni og en halv time, det er langt bag ikke-4K-telefoner.

Batteriets levetid var meget bedre, når der vises 4K var ikke involveret. Når den er tilsluttet til EE ‘ s 4G netværk i London og brugt til at browse, GPS, opkald, fotografering og videooptagelse, batteriet varede lige under 27 og en halv time, hvilket er langt bedre og i overensstemmelse med, hvad vi ville forvente fra en phablet til denne pris. Klart og ikke overraskende, en 4K-skærm arbejder på sin native opløsning har en væsentlig indvirkning på batteriets levetid.

Et andet uheldigt eksempel af give og tage, er ydeevne. Den otte-core Snapdragon 810 processor og 3 gb hukommelse drønede gennem vores benchmarks, og vi kunne ikke se nogen problemer med at reagere på den berøringsfølsomme skærm. Desværre processor var nogle gange en tendens til at overophede med bagsiden af telefonen ved at blive meget varmere end normalt. Der var ingen rim eller grund til at forekomsten af dette problem – det skete oftere i løbet af web browsing og e-mail, end det gjorde, da optage 4K video – tyder på, at det kan afhjælpes via en software eller firmware opdatering.

Tætning og beklædning

Selv om Sony ikke længere krav om, at sin Z-serie telefoner, er vandtæt nok til at overleve fuldstændig fordybelse, Z5 Premium er stadig vandtæt nok til at overleve regn, spildte drikkevarer, vandpytter og andre hvirvelløse farer. Der er ikke længere en beskyttende flap over den mikro-USB-port, som på tidligere Z-serie phablets, selv, så du bliver nødt til at huske at tørre den grundigt, før du tilslutter det.

Sony har fremført de samme generelle æstetiske fra ældre Z-serie telefoner. Fås i krom, sort eller guld, den reflekterende glas bageste følte mig en anelse glat i hånden, men telefonen er stadig følte sig jævnt vægtede og meget godt lavet også. Plastik rim ser en anelse billige, men det behøver ikke ødelægge generelt fine udseende telefonen. Bagsiden på chrome-variant er specielt skinnende og reflekterende – det kan næsten bruges som en lomme spejl og opfanger fingeraftryk meget nemt også.

Sidst, men ikke mindst, er de fingeraftryk, der er indbygget i hjem-knappen. Denne er placeret på den side af Z5 Premium, snarere end på den forreste eller den bageste som med andre smartphones. På trods af vores frygt, at denne forfatter ikke har nogen problemer med at bruge det enten venstre eller højre hånd, selv om visse fingre naturligvis arbejde bedre fra en administrativ synsvinkel. Anerkendelse var hurtig og generelt fri for falske negativer. Vi spørger om dette side-monteret fingeraftryksscanner vil udgøre nogen ergonomiske problemer, når du bruger telefonen med Android Betale, hvis og når, at tap-til-betalings service nogensinde lancerer i det forenede KONGERIGE, men det er en teoretisk bekymring for nu.

Android

Sony Xperia Z5 Præmien, der kommer pre-fyldt med Android 5.1.1 Slikkepind, men den Japanske gigant har nu frigivet Android-6.0.1-opdateringen til alle Z5-telefoner. Selv om du skulle have været bedt om at opgradere, kan du tvinge telefonen til at kontrollere, om en opdatering ved at gå til Indstillinger, Om telefonen, Software Opdatering. Hvis der findes en tilgængelig softwareopdatering, kan du trykke på Download og derefter, når softwaren er downloadet, skal du trykke på Installer.

Den første opdatering løb ind i problemer med brugere, rapportering, at Google Play Butik ville gå ned ved åbning eller, at de ville komme “System UI er stoppet” – fejlmeddelelse. Heldigvis ser det ud som om disse problemer er blevet rettet, med opdateringen igen er tilgængelige på alle telefoner. Der er ikke en masse af stand-out nye funktioner, med Android-6 mere af en subtil opgradering end Android 5 var, men opdateringen lover bedre batterilevetid og et par andre vigtige tweaks. Se vores Android 5 vs Android-6 vejledning for at få flere oplysninger.

Konklusion

Sony Xperia Z5 Premium har en masse i gang for det, og at 4K-skærm sikkert griber opmærksomhed. Men, skrabe lidt under overfladen, og det er klart, at 4K-skærm er lidt mere end en gimmick, med telefonen kører på en Full HD-opløsning, for de fleste af den tid, som det er en massiv strøm fra batteriet, og på denne skærm, er det svært at se den forbedring i forhold til 1080p skærme.

På toppen af, at Xperia Z5, med sin 5in 1080p-skærm, har stort set alle de samme funktioner uden overflødigt 4K-skærm. Du er bedre med regelmæssige Z5, hvis du virkelig ønsker en Sony telefon. Men hvis du kan leve uden vand modstand, så lokke af Nexus 6P og iPhone 6s lokker.

Denne anmeldelse blev offentliggjort for første gang 1/01/2016 og er siden blevet opdateret, senest på 23/05/2016.

Specifikationer

Processor: Octa-core 2,0 GHz Qualcomm Snapdragon-810

Skærm Størrelse: 5.5

Skærm opløsning: 3,840×2,160 pixels

Kamera på bagsiden: 23 megapixel

Opbevaring (uden beregning): 32 GB (22.5 GB)

Trådløse data: 3G, 4G

Størrelse: 154x76x7.8mm

Vægt: 181g

Operativsystem: Android-6 (via opgraderingen)