Samsung starter produktion af 16 gb nand flash-hukommelse

0
24

Nye flash-chips første til at bruge 51nm proces teknologi i masse produktion af flash-hukommelse.

Samsung har startet produktionen af 16 gb Nand flash-hukommelse chips, som hævdes at være den højeste kapacitet, hukommelse chip til rådighed. De chips bruges i mobiltelefoner og medier spiller enheder.

De chips gå i masseproduktion ved hjælp af 51nm proces-teknologi, som Samsung hævder er den mindste proces teknologi, der anvendes i hukommelsen masse produktion til dato.

Selskabet sagde, at de 51nm Nand flash-chips kan være fremstillet af 60% mere effektivt end dem, der er fremstillet ved hjælp af de større 60nm teknologi. Samsung producerer kun otte måneder efter offentliggørelsen af produktionen af sin 60nm 8 gb NAND flash August sidste år.

“I rullende ud af det tætteste Nand flash i den verden, vi kaster åbne portene til et meget bredere spilleregler for flash-drevet forbrugerelektronik,” sagde Jim Elliott, director, flash marketing, Samsung Halvleder.

“For at minimere produktionsomkostningerne og forbedre ydeevnen, vi har anvendt de fineste proces teknologi, en “halv generation” forud for den industri, der er ved at indføre 55nm og højere,” sagde han.

Den nye 16Gb chip, som har et multi-level cell (MLC) struktur betyder, at 16GB hukommelse, kan være holdt i et enkelt hukommelseskort. Selskabet sagde, at i anvendelse af den nye proces-teknologi, har det accelereret chip ‘ s læse og skrive hastigheder omkring 80 procent i løbet af de nuværende MLC databehandling hastigheder. Ifølge tal fra det selskab, de chips, vil have en maksimal læse hastighed på 30MB/sek og en maksimal skrivehastighed på 8 MB/sek.

Virksomheden har også afsløret en optimeret suite af Flash-software og firmware-baseret storage-enheder til musik-telefoner og MP3-afspillere til at støtte 4KB sider. Det vil også give en multi-fly performance optimering funktion og wear-levelling for forbedret pålidelighed.

Samsung forventer, at de årlige samlede salg af chippen vil nå $21 mia. til 2010.