Q&A: Praveen Asthana, vice president for storage og netværk til Dell

0
24

Praveen Asthana

Vi taler med en af Dell ‘ s top hardware ledere om virtualisering, cloud og selskabets planer.

Hvad var det for opbevaring tendenser i 2009, og som du tror vil fortsætte med at udvide i 2010?

Duplikering er en stor en. Der er en masse af interesse i dedupe. Det kommer til at være stigende, da data er mere og mere dramatisk. Dette er også [betyder] arkivering – hvor du lægger dine data – kommer til at stige.

Differentieret lagring er et andet område. Igen, dette kommer fra det økonomiske spørgsmål [kunder], der har at optimere, hvordan de distribuerede data og opbevaring. De kan ikke holde det hele på [primary], du er nødt til at flytte det rundt til billigere opbevaring.

Det kommer til at fortsætte med at være store, men jeg var på en kunde konference i Europa sidste år, og jeg bragte dette spørgsmål op af prioriteringsordning. Jeg sagde: “jeg er sikker på, at du fyre har kigget på prioriteringsordning” og de sagde: “ja, vi har, men det er for meget af hovedpine som nu kan du overlade det til mig at beslutte, hvornår de skal flytte data, hvor, og jeg ønsker ikke at gøre det.”

Jeg sagde: “hvorfor har du ikke overlade det til slutbrugeren?” Godt slutbrugeren er ligeglad. For så vidt som slutbruger er bekymret, de vil have dig til at holde deres data på den hurtigst muligt medier og tier alle andres. Så ingen kommer til at flytte data selv.

Så administrator har til at flytte data. Du kan bruge politikker, som efter 30 dage at flytte det her osv, men der er data, som er mere værdifuld og bevarer dens behov for hastende, uanset hvor gammelt det er… Så jeg tror software, der giver mulighed for, at bevægelsen vil være vigtigt.

Så har Dell plan om at involvere sig mere i dette område?

Dell træffer alle kundernes input og kommer med løsninger. Om løsningerne er udelukkende lavet af Dell, indgået et samarbejde, eller om vi køber en virksomhed, at få løsningen til at det er op i luften… [men] for alle disse områder, vil vi helt sikkert tilføje produkter til vores kunder.”

Hvor er virtualisering, der passer ind i når det kommer til opbevaring? Er det stadig holder tilbage?

Med server virtualisering, ideen bag [det] er at tage én server, og hak den op i mange små bidder [endnu] storage virtualisering, der ønsker at tage masser af små bidder af opbevaring og gøre det til at ligne en stor smule. Det er den samlede modsatte udførelse. Du er stadig en abstraktion fra det fysiske, men du gør det på en anden måde.

De fleste virksomheder har gennemført eller gennemfører server virtualisering for fordelene ved stigende anvendelse. Hvis du gør det, så er du faktisk løbe ind i problemer med din lagerplads, så det var ikke designet til det. Så at sammenkoble har optimeres.

Hvis man ser på storage virtualisering, ideen er at tage masser af separate opbevaringskasser og gøre det til at ligne en stor kasse. Hvorfor? Fordi det er lettere at styre den ene kasse end masser af små dem, og også fordi normalt, når du begynder at fylde en fil system, og du fylder én boks, hvad gør man med resten? Du kan ikke bryde det og sætte det i en anden kasse. Det er for svært at få adgang til disse to ting. Så du vil have det til at se ud som en stor kasse, så du kan bryde det op. Dette er, hvad vi gør med Equalogic.

Har der været en stor take-up i Equalogic teknologi, siden du købte det for to år siden?

Det har gjort rigtig godt. Jeg tror, at da vi købte det vi havde i intervallet 2.000 kunder eller så, og nu har vi 12,000. Vi har haft meget få kunder i Europa – blot en håndfuld, og nu har vi 4,000 så det har været meget vellykket for os.

Jeg tror, at det er at gøre godt med kunder, der har købt server virtualisering, det er at gøre godt med kunder, der ønsker at spare penge, og det er at gøre godt med kunder, der ikke har en masse IT-færdigheder.