Nortel en Siemens winnen PBT-contracten met BT

0
26

Telco rolt carrier grade-schakelaars op de 21CN netwerk.

Nortel en Siemens zijn geworden van de nieuwste leverancier te leveren Ethernet kit BT voor de telco ‘ s 21CN netwerk.

De Canadese netwerk bedrijf levert zijn carrier-grade Ethernet Routing Switch 8600 en Metro Ethernet Services Unit 1850 voor de Ethernet-component van de telco. De telco zal ook het implementeren van Siemens’ OVERTREFFEN hiD carrier Ethernet-switches, element, management, systeem integratie en support services. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

BT zal de Ethernet-producten te vervoeren hoge-bandbreedte van bedrijfskritische zakelijke toepassingen aan full-streaming video en hoopt op een vereenvoudiging van het beheer van de netwerken met de schakelaars evenals het maken van een paar kostenbesparingen.

De schakelaars gebruiken PBB-TE (Provider Backbone Overbruggen Traffic Engineering), die is een nieuwe IEEE-standaard en bevat een set verbeteringen voor Ethernet bekend als Provider Backbone Vervoer (PBT) die het mogelijk maakt het gebruik van Ethernet voor een carrier class vervoer.

De technologie belooft om controle van de gegevens paden binnen een zeer grote carrier-netwerken, waardoor de werkelijke kwaliteit van de dienstverlening, zinvolle service level agreements en de mogelijkheid tot vernietiging van een specifieke paden voor de communicatie, het vergroten van de prestaties van het netwerk, terwijl het verstrekken van carrier-grade veerkracht.

“BT is op basis van Ethernet technologie op een geheel nieuwe manier om een antwoord te geven op de uitdaging van de vereenvoudiging van netwerk management, het herdefiniëren van de kwaliteit van de dienstverlening en het verminderen van kosten,” zei Mike Zafirovski, president en chief executive officer, Nortel.

BT zei is verwacht voor het uitrollen van de technologie die voor bepaalde tijd.

“We anticiperen op de wijdverspreide implementatie van Ethernet in onze 21CN architectuur voor een tijdje, maar heb gewacht voor de ontwikkeling van de technologie levensvatbaar voor de implementatie van carrier-grade netwerken,” aldus Matt Beal, directeur 21CN bij BT Wholesale. “De implementatie van Ethernet is ook een aanvulling op volledig BT gevestigde MPLS-strategie binnen 21CN,”