Meest waarschijnlijke persoon om te hacken: uw collega

0
25

Security expert waarschuwt dat ontevreden collega ‘ s kunnen toegang krijgen tot gevoelige gegevens.

De persoon die het meest waarschijnlijk een hacker is niet een oost-Europese criminele of vlekkerige tiener, maar de persoon die naast je zit op het werk, volgens een security expert.

Calum Macleod, Europees directeur van information security bedrijf Cyber-Ark zei dat de meest voorkomende hacker is waarschijnlijk “zitten in het hokje naast je”.

“Dit is iemand die aan de slag gaat om vroeg op, neemt zijn of haar draai met het schoonmaken van de koelkast, vertelt leuke verhalen tijdens de lunch en op een bepaald punt, maakt een zeer domme zet,” zei hij.

MacLeod zei dat dit scenario en begon toen de hacker-volgende-deur ziet een bestand, map of het werkstation dat is gewoon “te sappig om door de gaan, als één met de naam “loonvergelijking.” Het is gewoon te verleidelijk is het niet om naar binnen te kijken,” zei hij.

Hij zei dat nieuwsgierigheid en wraak waren de twee belangrijkste factoren die gemotiveerd zijn dit soort hacker.

“Deze situaties plaatsvinden wanneer een web-savvy werknemer wordt aangevinkt,” zei MacLeod. “Misschien hun Kerst verhogen niet te vrolijk. Misschien is hun baas slechts overhandigde hen een werk verbeterplan en een reden om problemen te veroorzaken.”

Hij zei dat deze hackers dan snuffelen netwerken op zoek om toegang te krijgen tot e-mail servers en financiële gegevens.

Volgens de gegevens van de FBI, 70 procent van alle inbreuken op de beveiliging worden veroorzaakt door interne aanvallen van hackers. Hij zei dat als een schurk werknemer wilde om toegang te krijgen tot een systeem zouden ze waarschijnlijk opzoeken hoe om dit te doen via een zoekmachine.

“Een paar belangrijke woorden later, en kan iedereen ontdekken dat de meest voorkomende – en effectieve – type hack in een target-systeem is geworden van wat heet een “script kiddie,” zei hij.

Hij zei dat standaard wachtwoorden zijn gemakkelijk te vinden op het internet. MacLeod wees een recent onderzoek, uitgevoerd door zijn bedrijf, waaruit bleek dat 20 procent van alle werkstations moeten een Beheerder-ID die is nog steeds ingesteld op het standaard wachtwoord.

“Als de ingebouwde standaard niet werkt, de hacker kan ook proberen enkele eenvoudige wachtwoorden zoals CompanyName123,” zei hij. “Je zou versteld staan hoe vaak deze basic wachtwoord scenario’ s, ook verkrijgbaar als mini-computer programma ‘ s op het web zijn, de snelste weg naar een organisatie gegevens.”

Hij zei dat er geautomatiseerde manieren om veilig te wijzigen bevoorrechte wachtwoorden en te binden in een afzonderlijke ID om een gedeeld. Maar hij zei tot “deze oplossingen worden standaard gereedschappen in de meeste ondernemingen, zou ik letten op de mensen om je heen. Je weet nooit wie het voorrecht om uw informatie.”