Linux omzet ingesteld op boven de $1 miljard in 2012

0
24

Linux logo

Linux heeft veel gezien van de groei, maar IDC verwacht dat 2009 een vermindering in abonnementen.

Linux operating systeem software omzet blijft stijgen en gaat de $1 miljard in 2012, volgens analisten.

Stelde analist IDC zegt dat OS software omzet zou stijgen met 23,4 procent ten opzichte van 2007 naar 2008. Het voorspelde dat tussen 2008 en 2013 zou er een samengestelde jaarlijkse groei van 16,9 procent.

Als deze voorspelling werkelijkheid wordt, de omzet zal doorbreken $1 miljard in 2012 en mag bedrag van $1,2 miljard in 2013, IDC zei.

Nog abonnementen op de server worden verlangd dat zij de opdracht van dit jaar, gevolgd door een gestage jaarlijkse herstel groei van 1,1 procent door tot en met 2013.

IDC deed het voorspellen van snellere groei in de niet-betaalde Linux server operating systeem implementaties, en merkte op dat er ook meer gevirtualiseerde implementaties plaatsvinden op bestaande servers die niet zijn opgenomen in deze cijfers.

Al Gillen, program vice president van de systeem software bij IDC, zei in een verklaring: “Wij vinden dat er meer klanten zien nonpaid Linux als een levensvatbare oplossing voor bepaalde niet-essentiële zakelijke behoeften, ondanks het gebrek aan commerciële toepassingen en de mogelijke ondersteuning van de uitdagingen die komen met een niet-commercieel-ondersteunde distributie.”

Het rapport toonde ook de belangrijkste spelers in de markt, met Red Hat en Novell boekhouding voor met name 94,5 procent van de wereldwijde omzet in 2008 en ook bijna 90 procent van de wereldwijde Linux abonnees.

Bezoek HET PRO zus titel Kanaal Pro voor nieuws, in-depth analyse en industrie reactie gericht is op distributeurs, resellers en iedereen die werkzaam zijn in het IT-kanaal.