Duitsland lambasts verenigd koninkrijk over GCHQ internet monitoring

0
23

De minister van justitie eisen antwoorden over Project Tempora.

De duitse federale minister van justitie, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, heeft hit op de BRITSE Regering voor afluisterpraktijken en wil weten in hoeverre de duitse burgers waren gericht.

Leutheusser-Schnarrenberger beschreven Project Tempora, het toezicht op de werking door middel van die BRITSE Regering het luisteren post GCHQ heeft opgedaan directe toegang tot de wereld van de communicatie verkeer, als een catastrofe die lezen als de plot van een “Hollywood nachtmerrie”.

Orwell ‘ s surveillance samenleving is een realiteit geworden in Groot-Brittannië.

Ze voegde eraan toe dat een vrije en democratische samenleving niet kon bloeien als staten gehuld hun acties in een “sluier van geheimhouding”.

De opmerkingen werden gemaakt in twee brieven aan de BRITSE regering, ministers, één aan de Staatssecretaris van Justitie Chris Grayling en de andere van binnenlandse zaken Theresa May, de Voogd rapporten.

Leutheusser-Schnarrenberger zei moet de operatie worden besproken in het kader van de lopende discussies over de EU-verordening gegevensbescherming” op de volgende zitting van de raad justitie en binnenlandse zaken ministers in juli.

Een andere duitse politicus, Thomas Oppermann, beweerden dat de vermeende details van het Project Tempora “maakt het geluid alsof Orwell’ s surveillance samenleving is een realiteit geworden in Groot-Brittannië”.

Met betrekking tot Leutheusser-Schnarrenberger de brieven van het ministerie van binnenlandse zaken heeft gezegd dat het zal geen commentaar geven op wat zij beschouwt als privé-correspondentie. Het Ministerie van Justitie zei dat het zou reageren.

Het bestaan van het Project Tempora kwam aan het licht door de documenten gelekt door NSA klokkenluider Edward Snowden, die blies de deksel op ONS’ eigen internet en telefoon surveillance programma, PRISMA.

Terwijl Minister van Buitenlandse zaken William Hague heeft geweigerd te bevestigen of te ontkennen het bestaan van PRISMA of de BRITSE betrokkenheid in een dergelijk programma, hij verdedigde de BRITSE en AMERIKAANSE overheden sluit de manier van werken.

Groot-brittannië moet “niets, maar trots” in zijn “onmisbaar” intelligence-delen relatie met de VS, zei hij.

Snowden verwacht werd dat de vangst van een vlucht van Moskou naar Cuba op 24 juni, maar de vlucht vertrok zonder hem. De russische President Vladimir Poetin heeft inmiddels bevestigd dat de voormalige NSA aannemer is in de transitzone van de hoofdstad, de luchthaven Sheremetyevo.

Sprekend op een persconferentie op het presidentiële zomerverblijf in Naantli, Finland, Poetin zei dat Rusland niet zou uitleveren Snowden naar de VS, omdat er geen uitleveringsverdrag tussen beide landen.

“In ieder geval, ik zou niet willen om te gaan met dergelijke problemen, omdat het is zoals het scheren van een varken: er is veel gekrijs en weinig fleece,” Poetin toegevoegd.

Niettemin, Caitlin Hayden, een woordvoerster van de AMERIKAANSE National Security Council heeft een beroep op Rusland te verdrijven Snowden “zonder vertraging”.

“We hebben geen uitleveringsverdrag met Rusland, dan is er toch een duidelijke wettelijke basis te verdrijven Mr. Snowden, gebaseerd op de status van zijn reisdocumenten en de lopende aanklachten tegen hem,” zei ze tegen RIA Novosti.