Dell nytænker direkte salg model

0
23

Michael Dell siger, at den direkte model har været en revolution, men tilføjer, at det ikke er en religion.

Dell ‘ s administrerende direktør Michael Dell, har foreslået, at han overvejer at flytte væk fra virksomhedens traditionelle og meget succesrige direkte salgsmodel.

Det er første gang, nogen på Dell, har offentligt indrømmet, at tvivl om virksomhedens forretningsmodel, som bygger på bygning og forsendelse hver PC til at bestille.

“Den direkte model har været en revolution, men er ikke en religion,” Dell, der grundlagde firmaet i 1984 og vendte for nylig tilbage til den position, chief executive, skrev i en e-mail til virksomhedens 80.000 medarbejdere.

“Vi vil forenkle vores forretningsmodel og går ud over det at give vores kunder, hvad de har brug for,” tilføjede han.

“Dette er en af de mest spændende perioder i vores historie, men det kræver, at vi alle står sammen som en Dell at gøre dybtgående ændringer og tage godt gennemtænkt risici. Vi vil forenkle vores organisation, for at gøre det lettere at høre kunder.”

Dell havde antydet, at en nytænkning i en tale han gav i Marts til MBA-studerende ved Duke University, North Carolina, kort tid efter igen at tage virksomhedens tøjlerne fra tidligere administrerende DIREKTØR Kevin Rollins.

Hans afgang udjævnede Dell ‘ annus horibilis, hvor den har mistet sin førende position i både den AMERIKANSKE og globale PC-markeder til HP. Det var Rollins, der først har beskrevet Dell ‘s business model som en “religion” i et interview i begyndelsen af 2006.

Virksomheden har allerede eksperimenteret med alternative måder at sælge deres computere og periferiudstyr, efter Apple ‘ s forspring ved at åbne to butikker.

Men man lukkede for nylig, og måske ikke overraskende i betragtning af, at det udføres ingen opgørelse – besøgende i butikken kan du bestille en PC, men så, som enhver telefon eller internet Dell-kunde, var nødt til at vente et par dage for den maskine, der skal bygges til deres specifikation og leveret til deres hjem.

Efter Michael Dell e-mail, kan det hurtigt ændre sig.

Virksomheden er ved at indføre nye fremstilling og distribution af systemer med den hensigt at flytte fokus til en mere traditionel retail operation, hvor kunderne kan gå ind i en butik og forlader med en Dell maskine, som de kan, når de køber fra alle sine konkurrenter.

Faldende markedsandel er, men én faktor i genoverveje. Den stigende popularitet af de bærbare computere ikke passer så godt med den direkte salgsmodel som desktop-maskiner, da de er mindre let til brugerdefineret konfiguration. De omkostningsfordele, at Dell nød til desktops derfor ikke gælder for bærbare computere, som det var at samle på forhånd.

Men alt dette betyder ikke, at selskabet opgiver tilpasning helt, og kun i sidste uge, for eksempel det, indført en flash-hukommelse, mulighed for visse bærbare computere, og tidligere i denne måned demonstreret sin vilje til at reagere bedre på kunderne ved at lade Windows XP.

Hvad betyder det planen at gøre, er at gøre det nemmere for den enkelte og, ikke mindst, business kunder til at købe DET kit.

“Vi ved, at vores konkurrenter drive kompleksitet og unødvendige udgifter til kunder’ – miljøer,” Dell skrev.

“Vi har til hensigt at bryde denne onde cirkel.”