Data centre, der drives risiko for strømafbrydelser

0
25

Ny forskning peger skylden på blade-servere øget brug af strøm og køling, som datacentre strækker sig til bristepunktet.

Data centre er ved at løbe tør for plads, og den mængde strøm, de bruger, vil snart forårsage mange at opleve udfald, viser ny forskning.

En undersøgelse, foretaget af Blænde Research Institute, viste, at 43 procent af datacentre kører ud af den fysiske plads og strøm tæthed i racks, der er på et all time high.

Undersøgelsen af over 100 enterprise data ledere, som repræsenterer over 600 datacentraler, der er omfattet af et bredt spektrum af virksomheden størrelser og brancher, herunder bank -, forsikrings -, sundheds -, data-tjenester, retail, telekommunikation, fandt, at næsten 90 procent af de adspurgte sagde, at 75% eller mere af den plads i deres datacentre allerede var afsat til IT-udstyr.

Den forskning viste, at 43 procent af de adspurgte sagde, at 90 pct. eller mere af deres data centre, der allerede var i anvendelse. Virksomheden har også fundet, at servere og stativer er at bruge mere magt end nogensinde før med 38 procent af de adspurgte sagde, at deres gennemsnitlige rack var hjælp fra 7 til 18 kw eller mere af magten.

Selskabet sagde, at denne energi var ikke kun at sætte pres på el-infrastruktur, men det vil også øge behovet for køling og øge risikoen for server-udfald.

Det sagde en af de vigtigste årsager til stigningen i effekttæthed, var brugen af blade-servere i data centre. De servere, der har en mindre plads end normal servere, men bruger mere strøm og køling.

Øget kompleksitet af blade-servere og krav til strøm og køling øger også risikoen for menneskelige fejl, i henhold til 57 pct. af respondenterne, at dette var en førende årsag til driftsstop. Næsten en femtedel af de adspurgte sagde, at de ikke ved, hvad den gennemsnitlige effekt tæthed af deres stativer.

“Datacentre står over for en tid med krise på grund af den øgede krav til deres fysiske ressourcer og ledelse,” sagde Steve Yellen, vice president for marketing hos Blænde. “Der er en kløft mellem IT og data center faciliteter, der resulterer i en hurtig stigning i high density udstyr uden at tænke sig om muligheden for et datacenter for at kunne støtte denne egenskab.”

Yellen sagde, at datacentre, der strækker tyndere og tyndere og mere og flere tilfælde af nedetid og fejl er “tilbøjelige til at opstå.”