BT udvikler motion-sensing bærbar

0
21

BT ‘ s forskere har testet et system, der kan styre en bærbar computer, uden behov for en mus, pegefeltet eller tastatur.

Et team af eksperter på BT ‘s research labs på Adastral Park er afprøvning af en enhed til bærbare computere, der bruger Nintendo Wii-style-teknologi’ for at sætte PC ‘ en til at blive kontrolleret ved at flytte eller vippe det.

BT Balance system består af en specielt designet adapter, der indeholder en bevægelse sensing accelerator chip, der kan sættes i en almindelig bærbar computer eller tablet PC og software, der oversætter bevægelse og rotation til handlinger på brugerens computer skærm.

Softwaren kan tilpasses, således at brugerne kan flytte markøren rundt på skærmen, eller selv vender siderne i en virtuel vejledning uden engang at røre ved en mus, pegefeltet eller tastatur.

Adam Oliver, leder af alder og handicap, forskning på BT forskning og vover sig labs på Adastral Park i Ipswich sagde, at den teknologi, der er blevet designet til at være så intuitiv og let at bruge som muligt.

“Standard måder at kontrollere PC-programmer, der kan være for kompliceret, så vi besluttede at bruge den analogi af en bog til at arbejde med. Det, vi endte op med, giver dig den samme udseendet og fornemmelsen af at tage en bog og læse det, men i en 3-D digital-format,” sagde han.

“Vi indså hurtigt, at det kunne få andre kommercielle applikationer som nogen har behov for at bruge deres bærbare computer i forhold, hvor jeg forsøger at skrive eller manipulere en lille tastatur er tricky, eller hvor de er i stand til at bruge begge hænder, som en ingeniør eller en tekniker, der arbejder i området har behov for til at navigere hurtigt rundt, kort eller diagrammer, eller endda nogen, der bare bruger deres laptop på et overfyldt tog.”

Han tilføjede, at den software, der er meget fleksibel, således at det kunne for eksempel være programmeret til at gøre eller oprette forbindelse mellem et indgående internet-opkald eller til at få adgang til digitale billeder med en enkelt bevægelse af den bærbare.

Oliver sagde også, at den teknologi”, har indlysende konsekvenser for dem, der er handicappede eller ældre og har svært ved at bruge en besværlig laptop tastatur eller en mus.”

Motion control er ikke helt ny. Bærbar beslutningstagere, herunder Apple har været installere acceleratorer i deres bærbare i to år eller mere, angiveligt for at parkere harddisk til at reducere risikoen for skader, hvis computeren tabes eller bashed.

Udviklere hurtigt grebet af denne funktion til at udvikle en række af motion-kontrollerede programmer og spil, der er mest kendt for, som er MacSaber, som udsender “autentisk” Star Wars lys sabre lydeffekter, som den bærbare computer er flyttet rundt. I stedet mere hensigtsmæssigt SeisMac bruger sensoren til at registrere seismiske bølger, og få dem vist som en graf af jordskælvet aktivitet. Apple bruger også et accelerometer, der er i Nike + iPod kit til måling af ydeevne kører

Nintendo ‘ s Wii spil-konsollen bruger en lignende teknologi i sin fjernbetjening, som anvender en kombination af accelerometre og infrarøde Lysdioder til at viderebringe sin position og bevægelse i et 3D rum. Dette gør det muligt for spillere til at styre spillet ved hjælp af real hånd bevægelser snarere end den traditionelle vifte af knapperne og joysticket.

Mindre sofistikerede anlæg omfatter Tablet-Pc ‘ er (og Apples kommende iPhone) til at registrere en enhed, orientering og dreje skærmen, som det er nødvendigt. Digitale kameraer bruger dem til billedstabilisering og anti-blur funktioner.