Blu-ray schijven niet knock-CD/DVD uit de baars

0
22

Blu-ray

Hoewel Blu-ray-schijven kan uiteindelijk een grote impact op de PC-markt, zullen beperkt worden in de komende vijf jaar.

Blu-ray schijven zijn ver van de norm in de PC-markt, volgens een nieuw onderzoek dat vandaag wordt uitgebracht.

Hoewel adoptie in de markt van de consument groeit, het gebruik van de schijven in Pc ‘ s is het onwaarschijnlijk om te verhogen tot meer dan 16 procent van de markt in 2013, volgens een rapport van analist bedrijf iSuppli.

Dit is een stijging van 3,6 procent van haar marktaandeel dit jaar, maar dit betekent nog steeds dat CD/DVD-stations te nemen tot meer dan 80 procent en niet lijken te worden budging.

Een belangrijke hindernis voor Blu-ray schijven kosten, zei Michael Yang, senior analist voor de opslag en het mobiele geheugen op iSuppli.

“De kosten van het probleem wordt nog versterkt door het feit dat de bibliotheek van de inhoud is zo klein dat er niet echt een reden voor gebruikers om over te schakelen op het moment,” zei hij in een verklaring.

“Hoewel dit aan het veranderen is en studio’ s zijn uit te rollen meer Blu-ray-inhoud elke week, er is nog een lange weg te gaan,” voegde hij eraan toe.

In tegenstelling tot zijn voorgangers – als de diskette of CD-Rom ‘ s, die de geest gegeven tot laat in de nieuwe constructie van de aandrijving – CD/DVD is nergens in de buurt nog klaar, en de Blu-ray gewoon niet bieden dat er veel meer aan de gemiddelde PC-gebruiker.

“Het is niet te ontkennen dat de Blu-ray zorgt voor een hogere-definition beeld, een betere geluidskwaliteit en een grotere opslagcapaciteit voor home entertainment,” Yang zei. “Echter, deze voordelen kan hebben weinig of geen waarde bij het weergeven van de inhoud op een kleinere desktop of laptop PC-scherm en het gebruik van slechte sprekers.”

Nog steeds, de analist is positief dat de Blu-ray-schijven snijden uit een plaats in de markt. “Ze uiteindelijk vinden succes, maar tijdens de volgende vijf jaar, dat succes zal worden beperkt in het PC-segment,” zei hij.