Automatisk domænenavn kontrol værktøj afsløret af ICANN

0
23

Nye toolkit kontrollerer eksisterende og nye top-level domæner, herunder fremtidige tilføjelser til DNS

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) har lanceret et nyt sæt af værktøjer til webmastere og udviklere, der automatisk tilføjer understøttelse for de nye top-level domæner (Tld ‘ er), herunder dem, der er skabt siden 2001, og de nye, der kan blive indført i fremtiden.

Den organisation, der fører tilsyn med domain name system af Internet-adresser bemærker, at der i tillæg til den oprindelige .kom og .net domæner og mere end 240 lande koder, er der også .aero, .biz, .kat .coop, .info, .job, .mobi, .museum, .navn, .pro, .tlf .rejser med .asien forventes at blive tilføjet snart.

“Dette valg er en god ting, men nogle brugere af disse nye domæner har haft problemer med at bruge e-handel og andre hjemmesider, der ikke genkende nogle nye top-level domæner,” sagde Kim Davies, den tekniske forbindelser til ICANN ‘ s Internet Assigned Numbers Authority (IANA). “Det betyder, at e-mail-adresser og webadresser fra nogle af disse Tld’ er bliver afvist som ugyldig.”

“Værktøjskassen hjælper med at løse dette problem ved at sikre, at software-udviklere og leverandører har den mest up-to-date information om internettets domain name system (DNS). Det sparer også udviklere og site-operatørerne potentielt dyre og tidskrævende opgave at re-programmering deres systemer, hver gang et nyt TLD ‘ er tilføjet.

Den toolkit-kode er nemt indsættes i eksisterende programmer eller programmer, og vil automatisk tjekke ægtheden af en e-mail-adresse eller en URL mod den autoritative DNS-data, der er kendt som “root-zone.”

Når det er installeret, er ingen yderligere opdateringer er nødvendige. Eventuelle ændringer vil automatisk blive bemærket af programmet.

“I det lange løb, dette vil sikre, at tilføjelse af nye Tld’ er vil være så glat som muligt, og sørg for, at alle Internet-brugere få fuld anvendeligheden af deres domæne,” sagde Davies.

Den Universelle Accept Toolkit er tilgængelig til gratis download på icann.org/announcements/announcement-2-22mar07.htm. Yderligere information findes på icann.org/topics/TLD-acceptance/.