Android til at være nummer to mobile OS i 2013?

0
25

android logo

IDC ‘s seneste rapport siger, at Android’ s 100-fold eksplosion i salget over de næste fire år vil se det lad alle, men Symbian i sit kølvand.

Analysefirmaet IDC mener, at Android vil være verdens nummer to mobile operativsystem i 2013.

Virksomheden forventer også, at smartphone-salget til at opretholde en gennemsnitlig vækst på 20 pct. år-til-år at nå 390 millioner enheder på verdensplan med dette punkt.

IDC ‘ s forudsigelser var lavet i en rapport med titlen Worldwide Mobile OS 2009-2013 Forecast og Analyse, der er udarbejdet af analytiker Stephen Drake.

Rapporten forudser en lys fremtid for Android, hævder sin vækst vil overgå nogen af dens rivaler, med mange kæmper for i en stadig mere volatile marked.

“I et marked, der engang var domineret af en håndfuld pionerer, såsom BlackBerry, Symbian og Windows Mobile, tilflyttere udråber åbne standarder (Android) og intuitivt design og navigation (Mac OS X og webOS) har vundet stærk slutbruger-og håndsæt leverandør interesse,” rapporten er angivet.

På nuværende tidspunkt, Symbian dominerer mobil OS markedet, i høj grad takket være dens stærke relationer med Nokia, verdens førende mobiltelefon maker.

Blackberry og Apple er i øjeblikket, andet og tredje verden – første-og andenpladsen i USA, hvor Symbian er lidt fodfæste – med Android, som stadig er i processen med at komme ud af starthullerne.

Men af 2013, siger IDC, vil det have overhalet både Apple og RIM, der har oplevet en 100-dobling fra 690,000 enheder i 2008 til 68 millioner – eller 17 procent af verdens markedet i 2013.

“Mobile operativsystemer er blevet den vigtigste ingrediens i det stærkt konkurrenceprægede mobile device-markedet,” Drake kommenteret i rapporten. “Selv om de overordnede udseende af enheden, som vil stadig spille en vigtig rolle i købsprocessen, det forkerte valg af operativ-system kombineret med en akavet brugergrænseflade kan betyde forskellen mellem succes og fiasko.”

Android ‘ s position på markedet har hidtil været bygget i vid udstrækning gennem en håndfuld af enheder fra den Taiwanske mobiltelefon maker HTC. Men med Googles egen Nexus One, der har rejst styresystem profil betydeligt med sin lancering i starten af måneden, og de kan lide af Samsung, LG, Motorola og Sony Ericsson også for at udvikle deres egen Android-linjer, 2010 tegner til at se en betydelig stigning i markedsandelen – i vid udstrækning på bekostning af mobile gæv Windows Mobile.

“Historien er ikke stor for, Windows Mobile,” Drake bekræftet. “Hvis du ser på nyheder cyklus for smartphones i løbet af de seneste år, hvor der var Microsoft? De har brug for en splash med Windows Mobile 7. Og de har brug for til at producere en enhed med en “wow-faktor” i superphones rækkevidde.”