Yahoo och McAfee integrera säkerhet varningar till sök

0
31

Yahoo Search-användare kommer att se webbplatser på risk och förhoppningsvis undvika de som är definitivt äventyras, tack vare ett nytt samarbete tillkännagavs idag.

Yahoo och säkerhetsföretaget McAfee samarbetar om en ny ansträngning för att hjälpa webbsökning användare att undvika betrodd och känd för tvivelaktiga webbplatser.

En ny funktion inom Yahoo search-tjänsten, lansera i beta-form idag, kommer att varna användare om webbplatser som listas i sökresultaten har identifierats av McAfee som farliga.

Användare kommer att se röda varningssignaler på webbplatser McAfee har anses opålitliga eller äventyras. Dessa inkluderar de som har tjänat, spionprogram, annonsprogram eller andra typer av skadlig kod. Funktionen, som heter SearchScan, kommer också flagga för de webbplatser som har varit inblandade i spam.

SearchScan är testas på den BRITTISKA skev av Yahoo search service. Andra länder med tillgång till SearchScan är USA, Frankrike, Tyskland och Spanien.

SearchScan använder en avskalad version av McAfee SiteAdvisor teknik, som använder symboler för att märka säkra eller farliga platser. Liksom flaggar upp riskabla webbplatser, kan det också förhindra att webbplatser som kommer att skada användarens dator visas.

Vish Makhijani, senior vice president och general manager för Yahoo Search, sade: “Genom detta samarbete med McAfee, vi kan erbjuda användarna en säkrare att söka och driva fler användare att göra Yahoo Search sin utgångspunkt på Webben.”

Affären verkar vara ett försök av Yahoo att få fler användare att surfa med hjälp av deras sökmotor istället för Google.

Yahoo kämpar för att återgå till det normala efter Microsofts avbruten övertagande försök, som orsakade Yahoo aktier falla kraftigt.

“Forskning visar att fyra av fem besök på webbplatsen startar med en sökning, och användare av Yahoo Search kommer nu varnas för att med hög risk webbplatser”, sade Tim Dowling, vice vd för McAfee security group.