Wikipedia co-grunnlegger Wales ber for info om Snowden redigeringer

0
20

Wikipedia logo

NSA whistleblower “svært sannsynlig” å ha redigert på Wikipedia, sier Wales.

Frittalende Wikipedia co-grunnlegger Jimmy Wales har bedt om nettstedets redaktører til å informere ham om NSA whistleblower Edward Snowden redigert artikler på brukergenerert leksikon, noe som først ble fremhevet av Examiner.com.

Artikkelen redaktører er beskyttet fra å ha sine personlige detaljer røpet, i henhold til Wikiipedia regler. I en uttalelse til DET Pro, Wales benektet at han ønsket brukere å bryte disse reglene, og ut Snowden.

“Jeg spurte om det hadde vært diskusjon av saken. Jeg søker ikke, og har ikke søkt, eventuelle unntak av alle slag, ikke på noe punkt,” Wales fortalte DET Pro.

I sin opprinnelige Wikipedia Snakke side innlegg, Wales foreslått Edward Snowden er svært sannsynlig at du har redigert Wikipedia.

“Jeg er sikker på at dette har vært diskutert et sted. I media har det vært rapporter om brukerkontoer som brukes på ulike tech diskusjonssider ved å Edward Snowden. Han var tydeligvis ganske aktiv person på nettet, spesielt for noen år tilbake, da han var yngre,” Wales er angitt.

“Det virker svært sannsynlig for meg at han ville ha redigert Wikipedia – de fleste som passer profilen sin (teknisk kunnskapsrike, internett-aktivist typer) vil ha gjort det. Vi har noen bevis for det, eller mistanke om det?”

Andre Wikipedia-redaktører svarte til Wales’ avtale med forsiktighet. Mange viste seg å være nølende til å ta fatt på et søk for å se om Snowden hadde redigert Wiki-artikler i det siste, å spørre hvilken nytte det ville bringe.

“Hvorfor bryr vi oss? Dette bryter med våre utflukt politikk, så vennligst avstå fra å forsøke å koble Snowden til noen Wikipedia-konto. Å være ‘bare nysgjerrig’ er ingen grunn til å ut noen,” svarte Reaper Evig.

Andre brukere advarte en jakt som vil kunne føre til at folk blir feilaktig identifisert.

“Jeg tror ikke det er lurt å invitere noe som dette for diskusjon på et så vidt spores side. Utflukt kan oppstå selv om ikke hadde til hensikt å det,” bemerket TheDJ.

“Hvis vi gjør en feil, kan vedkommende bli tvunget til å ut selv, for å bevise at han IKKE er Snowden, og det er ikke akseptabelt. En del av hva jeg virkelig beundret om Wikipedias dekning av Dzhokhar og Tamerlan Tsarnaev [Boston bombers], var at samfunnet aktivt har hindret og ignorert diskusjon om identitet, både IRL og digital til definitivt bevist.”

Så langt ingen har vært i stand til å koble til en Wikipedia-konto for å Snowden og Wales har foreslått at hvis brukerne vil finne noe de bør ta kontakt med ham privat “gitt den høye følelser”.