Toshiba hallickar sin bärbara datorer

0
22

Nya laptop modell som syftar till att “design-medvetna konsumenter och proffs, men säljaren planer på att erbjuda personlig design, med början i Frankrike.

Bärbar DATOR säljaren Toshiba har lanserat en ny, begränsad upplaga laptop i vad företaget säger kommer att bli den första i en rad av personliga datorer.

Den Portege M800 limited edition har en 13,3 tums skärm, en inbyggd webbkamera och en DVD-multidrive. Datorn, som är klar i pearl white, levereras med antingen hem eller professionella versionerna av Windows Vista.

Flytten är en del av ett bredare program med Toshiba att göra design till en central del av sin laptop rad. I Frankrike är företaget som arbetar med artister och mode etiketter som Agnes B för att skapa limited edition eller samlarobjekt datorer.

“De som deltar i projektet tittar på hur konstnärer kan arbeta med funktionell design,” sade Ian Spero, verkställande av Bigtime Produktioner, som arbetar med Toshiba på projektet. “När tekniken i sig blir överflödig, den bärbara datorn ska bli ett konstverk i sig, med sitt eget värde.”

Förra året, Toshiba började arbeta med Coovz, att tillåta köpare av sina bärbara datorer för att beställa skräddarsydda konstverk för deras lock av sina bärbara datorer.

Enligt Emily Shirley, chef för marknadsföring för Toshiba Europe, konsumenter och företag är mer och mer troligt att man vill anpassa eller skräddarsy sina bärbara datorer.

“Vi vill ha för att sälja rätt produkt till rätt person”, sade hon. “Det är en personlig enhet. Det gäller mer och mer att företag också. Företagen var rädd av design, men företagets kunder har börjat klaga på [utfärdat] ful bärbara datorer. Det är inte bra för bilden av företaget.”

Forskning som utförs av branschanalytiker Forrester fann att AMERIKANSKA dator köpare rankas bra design nästan lika mycket som en garanti från tillverkaren eller medföljande programvara. PC-tillverkare kommer i allt högre grad erbjuda kundanpassning och nisch mönster som laptop försäljning växa, inte minst på grund av en hög-modell lockar med ett påslag på mellan $125 och 250 $(£65 och £125) över en standard model.