Tidslinje: Hur Microsoft och Yahoo nästan fick tillsammans

0
17

Det ser ut som att Microsoft äntligen har gett upp på att köpa Yahoo. DET PRO berättar om hur de största övertagande försök sedan dot com period kom ca.

1 februari 2008: Microsoft tables $44,6 miljarder (£till 22,3 miljarder euro) oönskad erbjuder sig att köpa Yahoo. Den del kontanter, en del del anbud värderas Yahoo: s aktier på $31 (£15.50) per aktie vid tiden. Microsofts förslag brev förklarade att erbjudandet kom efter många försök att skapa ett partnerskap avvisades av Yahoo.

11 februari 2008: Yahoo officiellt avvisar Microsofts bud efter tio dagars behandling. Styrelsen för Yahoo hävdat att Microsoft erbjuder undervärderat företag. Styrelsen är officiella svar på Microsoft innebar att ett högre bud från den eller ett annat företag kan bli mer framgångsrikt.

14 februari 2008: Rapporter hävdade Yahoo har gått in i en dialog med OSS mediekoncern News Corporation om en eventuell sammanslagning av deras online tillgångar. Diskussioner mellan företag fokuserat på en möjlig kombination av News Corp ‘ s MySpace med Yahoo.

28 februari 2008: Yahoo fördömde Microsofts bud som en “betydande distraktion” som kräver mycket tid och resurser. De kommentarer som gjorts i en årlig ansökan med US Securities and Exchange Commission. Yahoo också hade att hantera flera aktieägare stämningar som hänför sig till dess hantering av affären.

11 Mars 2008: News Corp kyler sitt intresse i en affär med Yahoo, som Rupert Murdoch meddelar att hans media konglomerat har inga planer på att göra ett erbjudande. Han säger att han inte är beredd att komma in i en kamp med de rikare Microsoft.

7 April 2008: Yahoo sa att det inte var emot en Microsoft uppköpserbjudande, att hävda att frågan var med värdet placeras på sin verksamhet, inte identiteten på den potentiella köparen. De synpunkter som kom som svar på en tre veckors tidsfrist som utfärdats av Ballmer.

11 April 2008: Analytiker tillbaka Microsofts Yahoo bud, även om Yahoo har gjort flyttar till en partner med AOL och Google. En artikel från nyhetsbyrån Reuters vid den tid som anges som möjliga affärer inte ändra Wall Street anser att Microsoft skulle lyckas i slutändan.

5 Maj 2008: Microsoft går bort efter de två jättarna är oense om ett pris. Detta leder till Yahoo: s aktiekurs att falla med nästan en fjärdedel, med tryck montering på sök företag att hitta en annan strategi.