SAP: s appar får mobil på BlackBerrys

0
25

Ett samarbete mellan SAP och RIM kommer att föra “Facebook-like” funktion för mobila affärsapplikationer.

SAP och Research In Motion (RIM) har meddelat ett strategiskt partnerskap för att utveckla enterprise resource planning (ERP) säljarens program på BlackBerry-plattformen.

Den första kommer att vara en native BlackBerry smartphone client för SAP customer relationship management (CRM) ansökan, så att det kommer att integrera och automatiskt synkronisera data med RIM: s mobila plattform, inklusive BlackBerry e-post, adressbok och kalender.

Detta SAP/RIM-alliansen lovar också att sänka kostnaderna för IT-investeringar i infrastruktur, utbyggnad, ägande och utbildning genom att erbjuda färdigpaketerade applikationer portas till arbete på BlackBerry fokus på försäljning och field support krafter med central styrning och kontroll funktioner.

Som en del av det arbete som levereras via partnerskap, RIM sa att det kommer att förbättra sitt ramverk för att bygga upp ett arbetsflöde-aktiverade mobila applikationer för BlackBerry-plattformen. Ramen kommer att tjäna som grund för att utveckla mobila applikationer för andra lösningar i SAP business application suite.

SAP tillade att dess utveckling skulle dra nytta av BlackBerry förmåga att arbeta offline i avsaknad av täckning, av köande uppdateringar och automatiskt ladda upp dem när täckning är återställd utan några åtgärder från användaren, liksom säkerheten i BlackBerry server funktionalitet.

De leverantörer som svarade på detta sätt de skulle arbeta tillsammans för att förbättra företagets produktivitet på resande fot, så att mobila användare “att arbeta fritt på SAP, inte längre bundna till sina datorer eller kontor för att utföra sitt jobb”.

Senaste IDC forskning prognos för den globala mobila arbetstagare skulle befolkningen öka från cirka 800 miljoner kronor i 2007, redovisning för 25,7 procent av den globala arbetsstyrkan, till en miljard euro under 2011, motsvarande en tillväxt på 4,7 procent.

Rob Bamforth, rektor Quocirca analytiker, sa DET PRO som tillkännagivandet hade potential att vara betydande, men att de får djävulen finns i detaljerna.

“Jag gillar tanken på att man kan göra mer med BlackBerry-plattformen,” sade han. “Det är en mycket bra plattform som har varit precis som används för att mycket enkelt e-postprogram. Men mitt största problem är skulle äga det och tar hand om det i termer av den framtida utvecklingen.”

Han tillade: “Vi har sett försök med stora leverantörer att utveckla sina egna mobila webben klienter, men de ebbade ut eftersom de inte äger kunden plattform och så deras framtid kan inte vara säker. Och jag är alltid misstänksam mot erbjudanden som tie-program till enheten för klienten.”

Efter att ha gjort dagens tillkännagivande vid 5pm cet, varken SAP eller RIM tillgänglig för att svara på frågor om hur samarbetet skulle fungera ett stöd perspektiv, men de föreslog de var redan en del sätt att ta sitt partnerskap till marknaden.

Utan att nämna när SAP CRM för BlackBerry skulle vara kommersiellt tillgängliga, de meddelade att det kommer att förhandsgranskas på SAP: s årliga SAFIR konferenser i Orlando, 4 och 7 Maj i Berlin, 19 till 21 Maj, samt på den Trådlösa Företag Symposium (WES) 2008 i Orlando, 13-15 Maj.