Regjeringen veier opp for kostnaden av internett snusing

0
20

MPs vil diskutere hvor gjennomførbart det er å fange opp data om hvordan innbyggerne bruker internett

MPs er satt til å komme sammen for å diskutere hvor mye det er forventet å koste hvis internett-Leverandører er å begynne å spore statsborger bruk av internett som en del av Investigatory Powers Bill.

Som en del av forslagene, internett-leverandører som vil bli forventet å spore hvordan folk bruker internett, inkludert webområdene de besøker, tjenester de bruker og annen trafikk som passerer gjennom et nettverk. Disse internett-tilkobling records ville holde opp til ett år igjen av data, men det vil også koste mye penger for informasjon å bli innsamlet og lagret.

Vitenskap og Teknologi Komiteen ønsker å undersøke nøyaktig hvor mye disse endringene vil koste og hvordan det ville bli sporet. Det har øremerket £175m av budsjettet for å hjelpe tjenesteleverandører samle data over en periode på ti år, men ønsker å vite om dette er nok.

Adrian Kennard, leder av UK ISP Andrews og Arnold, fortalte BBC: “Bare det å få et par stativer, på ulike steder, med fysisk sikkerhet vil være mange tusen [kg] per måned,” sa han. “Da [må] flere redundante servere og disk lagring på hvert nettsted, og deretter tilbake-hale linker, til å sende og få tilgang til data, med passende kryptering.”

Vitenskap og Teknologi Komiteen ba i samme varsel utstedt til MPs om det er mulig for internett-Leverandører å oppfylle kravene fastsatt i lovforslaget og inviterte kommentarer fra MPs om den informasjon de ønsker sporet.

En del av undersøkelsen vil innebære å jobbe ut om det er mulig for internett-Leverandører å skille data om et bestemt besøk til en nettside fra andre tjenester de bruker et nettsted. For eksempel, selv om noen kan besøke et nettsted som er relatert til terrorisme, kan de faktisk ikke handle på det eller bruke nettstedet til noe annet enn å referere til informasjon.