Programvara ger Superdrug en makeover

0
24

Hälsa och skönhet återförsäljare får ny programvara för att hantera sin butik design för att öka sin image.

Superdrug har valt ny plats och kategori programvara som en del av ett femårigt projekt för att positionera sig som den ledande mode-led skönhet och hälsa återförsäljare på den BRITTISKA High Street.

Bolaget kommer att byta ut sitt befintliga utrymmet planering teknik med mjukvara från leverantören, JDA Software Group för att optimera artikel sortiment och butik planering beslutsfattande i hela återförsäljare 913 butiker.

Jeff Wemyss, Superdrug handel direktör, sade: “en Del av vår plan för att flytta oss själva som STORBRITANNIENS mest modemedvetna skönhet och hälsa återförsäljare innebär att vi måste göra våra butiker enklare att handla för våra kunder och se till att vi har rätt produktmix för sin skönhet och hälsa. JDA är analytisk, konsument-centrerad lösningar kommer att göra det möjligt för oss att göra detta.”

För närvarande tre år till fem år ompositionering programmet, Superdrug räknar med att genomförandet av JDA är Effektiv Objekt Sortiment, Utrymme för Planering, Golv Planering och Intactix Knowledge Base moduler kommer att förbättra utseendet och varuexponering layout av sina befintliga butiken fastigheter, men också stödja sina strategiska affärsmål som det öppnar nya hela STORBRITANNIEN.

Med bara nyligen licensierade programvaran, Superdrug räknar med att slutföra genomförandet inom de närmaste sex månaderna.

När utplacerade, återförsäljaren sa att det förväntar sig ökad automatisering tillgängliga via demand-based application suite – inklusive hylla sortiment, planogram generator och utrymme för automatisering funktionalitet – för att minska manuell databehandling krav.

Denna automatisering kommer i sin tur att möjliggöra återförsäljare för att distribuera store-planering-resurser till verksamheter som är mer sannolikt att öka nyförsäljningen.

Och den ökade försäljningen som en följd av förbättrad category management och utrymme som används kommer också att underlätta snabbare till marknaden genom att stödja nya och mer fokuserad produktlanseringar, nya etableringar och lagra remodels.

Vid samma tid, minskade lagerkostnader genom riktade artikel sortiment som anpassar sig till den lokala efterfrågan kommer att låta Superdrug bättre matcha sitt val av produkt till kundernas efterfrågan över sin egendom.