P&O Ferries sätter sikte på web analytics

0
19

Europeiska färjerederi har investerat i web analytics programvara för att övervaka och dynamiskt hantera sin webbplats innehåll, som en del av en push för att öka online-intäkter.

P&O Ferries , STORBRITANNIEN-baserade Europeiska färjerederi, har valt att ge kunden inblick programvara för att övervaka och dynamiskt hantera innehåll av P&O hemsida.

Programvaran från Speed-Fällan kommer att samla in fullständiga uppgifter i realtid om upplevelse av webbplatsen för varje enskild online-kund och prospekt, i motsats till att presentera de tekniska och marknadsföring team med statisk historisk och demografisk information.

Dan Acarnley, web manager på P&O Ferries sade: “Speed-Fällan ersättas våra befintliga och begränsad web analytics-systemet, som bara gett oss allmän information med någon enskild detalj och var särskilt betungande att använda, eftersom det krävs otaliga dynamisk taggar manuellt placeras på hela webbplatsen.”

Acarnley tillade att den teknik som var utplacerade med endast en förändring, för att undvika behovet av att individuellt och manuellt tagga varje sida och länka, vilket ger P&O Ferries flexibilitet för att övervaka kundernas interaktion med webbplatsen, oberoende av hur webbplatsen kan utvecklas i framtiden. Detta gör det möjligt för web team för att fullt ut övervaka beteende hos kunder på nätet, så att korrekt och aktuell marknadsföring beslut baserade på dessa besök.

“Sätt Fart-Trap-teknik kan genomföras var verkligen försäljningsargument från vår synpunkt”, sade han. “Genomförandet är snabb och enkel: du skriva en rad kod på sajten och sedan kan du enkelt konfigurera analys från instrumentpanelen för att omedelbart hämta de specifika uppgifter som du behöver vid en viss tidpunkt för detta syfte. Tidsbesparingen för distribution enbart är stora.”

Acarnley sade också att den främsta försäljningsargument för systemet var dess flexibilitet. “Vi har genomfört programmet med förtroende för att eventuella framtida förändringar kommer inte att resultera i att vi har att spendera veckor med utveckling tid att ändra konfigurationen av systemet”, sade han.

“Programmet har potential att förändra vårt förhållningssätt till våra kunder på nätet. Med den kan vi se till att vi proaktivt driver omvandlingen av området genom en bättre förståelse på hur våra kunder använder det. Tidigare har vi bara kunnat se de mest grundläggande information om våra besökare – nu ska vi ha fullständig online-kund insikt.”