Patientdatasystemet bör förfinas, säger rapporten

0
22

Forskning i Sammanfattning Vård Spela in program visar att fördelarna är överskuggas av problem med tillit och komplicerade tekniska system.

En central databas som innehåller patienters uppgifter kan ge värdefulla fördelar, men skall raffineras innan den rullas ut, enligt en rapport av University College London (UCL) forskargrupp.

Sammanfattning Vård-Post-programmet är ett initiativ av Department of Health i England för att placera viktiga mediala uppgifter om NHS patienter på en central databas, som är tillgänglig genom NHS personal genom en säker virtuella nätverk.

Trots att finna att programmet skulle öka effektiviteten i vården, den ett år långa oberoende utvärdering visade också att programmet är “komplicerat” tekniska system som behövs för att omprövas. NHS personal som har försökt att använda SCR-programmet vid vård av patienter upplevde att den nuvarande versionen var tekniskt omogna och beskrev det som “klumpigt” och “komplicerat”.

Rapporten visade också att även om den tekniska säkerheten för SCR är att vara höga via ett system av lösenordsskydd och strikt åtkomstkontroll, det finns fortfarande en oro bland personal och patienter, som utlöses av regeringen dataintrång, att den mänskliga faktorn skulle kunna sätta den operativa säkerheten i systemet i fara.

I rapporten, London GP som ledde forskningen, Professor Trisha Greenhalgh sade att SCR-programmets framgång berodde på hur det används och i den utsträckning som det är betrodda av NHS personal och allmänheten.

“Som en innovation, den har både potentiella fördelar och möjligheter disbenefits [sic]. Dess framgång beror i stor utsträckning på hur det används och i vilken utsträckning är det tillförlitliga.”

Många NHS personal och patienter värderas nyttan av omedelbar tillgång till patientjournaler över den lilla risken för förlust av data eller brott, med 80 procent av patienterna uppmanas att vara antingen positiva eller likgiltig om programmet. Men andra var starkt emot “på principen” och en betydande minoritet av GPs hade valt att inte delta i programmet.

Professor Greenhalgh läggas till: “nu måste Vi fokusera debatten om hur balansen mellan “fördelar” och “disbenefits’ [sic] kan spela ut i verkligheten för olika individer i olika situationer och hur dessa förutsättningar kan komma att förändras över tiden.”

En jämförbar teknik som kallas akutsjukvård Sammanfattning införa i Skottland för två år sedan och arbetar tillräckligt med över en miljon poster redan visats i nöd-och out-of-timmar-och sjukvård.